miss_cat

miss_cat
missankatt

tisdag 31 mars 2009

En sorgsen dag...


För många därute har ju följt samma blogg som jag och fick samma sorgliga besked ... http://mittlivsabina74.blogspot.com/ Det är sorgligt på flera sätt men så starkt av familjen och Sabina att ändå kunna dela detta med så många. Förhoppningsvis har denna styrka spridit sig som små ringar på vattnet. Det finns inte ord.

Tack för den värme och medkänsla ni sprider.

måndag 30 mars 2009

Jaha, mycket har man hört...


Dagens hälsonyheter från Netdoktor.se
Rödvin kan bli receptbelagt

I en ny svensk studie ska 25 frivilliga dricka ett till två glas vin om dagen under tre månaders tid. Tanken är att man ska undersöka rödvins effekt på hälsan och se om det kan leda till att läkare i framtiden ordinerar ett måttligt drickande för att till exempel motverka hjärt- och kärlsjukdomar.– Jag tippar ju att vi kommer hitta en hel del positiva effekter av alkoholen. Det kommer kanske öppna för att det är okej att rekommendera ett dagligt, måttligt alkoholintag till de som har en hög kardiovaskulär risk, en hög risk för hjärt- kärlsjukdom, att man som doktor kan ge den rekommendationen, säger Fredrik Nyström, professor i intern medicin på Hälsouniversitetet i Linköping, till Sveriges Radio, Ekot.


Pollensäsongen är här
Med stigande temperaturer kommer nu ännu en omgång av kliande ögon och nysattacker för många svenskar.– I södra Sverige har pollensäsongen varit i gång ett par veckor och nu har den letat sig upp även till mellansverige, säger Kerstin Alm Kübler, intendent på Palynologiska laboratoriet, till DN.se
Enligt Alm Kübler har al- och hasselblomningen nu kommit igång ordentligt och längre fram väntar almen och därefter börjar den fruktade björken att blomma.– Värst för allergikerna är björken, gräset och gråbon som tillsammans sprider sig från sena april till tidiga september. Så har man otur kan man få halva året förstört, berättar Kerstin Alm Kübler.
Detta var senaste dagernas hälsonyheter i korthet, arbetat dagen idag och lillflickan har varit med en kompis så det har varit en lugn em. Får se hur kvällen blir för mannen hämtar henne nu, de ringde eftersom hon hade klämt fingret under en leksaks traktor, de hade kylt med konstens alla regler men hon ville hem till hemmets "lugna" vrå. Arbetar natten i morgon men kommer hem en stund efter möte...
Sov så gott alla. det ska jag göra, började 06.00 idag=)




söndag 29 mars 2009

Söndag/ sommartid










Varit hos lilla syster idag, hon hade ansträngt sig med mjölkfri kladdkaka och glass (Katter överallt till och med i glasslocket) till vi kom, som tur är kom vi på i tid att klockan skulle fram idag annars hade nog lilltjejen missat dansen. Men nu hann vi med allt! Målar ägg till påskriset just nu hann till och med att köpa lite gul färg så kycklingarna blir gula=), var ute och plockade in lite i vasen...

Fick hälsa på deras lille familjemedlem Birk som nu är 7 månader och var lilltjejens leksällskap hela tiden - där kan vi tala om en som nog sov efter vi åkt hem...men som inte kunde låta bli att följa varje steg hon tog, ingen blygsamhet där inte=)

Tack alla för att ni finns!

lördag 28 mars 2009

Lördag


Förra lördagen var det barnbytar dag i staden - jag behöll mina tre godingar...
Min man åkte hem till min kära mor min i ett ärende. De har stor rensning hittade då mitt gamla donkey kong. Gullig som han är när det gäller elektronik så gjorde han rent det och stoppade i nya batterier och tro det eller ej det funkar! Så ikväll kommer jag nog att blippa...tänk att det hållit ända sedan 1982!

Lilltjejen sitter nu och målar påskpynt (till riset), som hon fick av mormor ur gömmorna så nu sitter hon kanske en liten stund...
Idag blev det halv åtta igen...räksmörgås, potatisgratäng med kött och sallad, samt glass till efterrätt. Mums så gottigt=)

fredag 27 mars 2009

Fredag..


Är som oftast stora städa dagen, man byter kattsand, handlar, tvättar och diverse tråkiga ting men när det väl är gjort känns allt lite bättre...inget hänger över en JUST nu. Räkningarna betalda en månad framåt iallafall och veden knastrar i kaminen.


Suttit mycket i telefon senaste dagarna och det kommer väl bli så ett par dagar framöver, bara att gilla läget. Ska till svärmor ikväll - nästan spännande!

Barnen ville ha varma mackor när de kommer hem eftersom de ej vet vad det blir för mat. Kan ju vara lite känsliga ibland och lillflickan som ej ska ha mjölk - brukar ju oftast vara glass.. alltid spännande när man ej vet vad det kan serveras.
Saknar solen och värmen som var för bara ett par dagar sedan. Foto: Jonas

torsdag 26 mars 2009

En ironisk grej....


...Var att härom dagen (i tisdags) efter vi varit hos doktorn åkte vi in till OJ-toy hittade där ett "fusk" ägg i gummi. Barnen och jag bestämde att vi skulle skoja lite med pappan i familjen och för att göra det mer trovärdigt så lade vi upp ägget i äggfacket.
Så när jag var i kylskåpet skulle ja ta ut ägget och ropa ta emot och kasta det till honom. Det var bara det att äggen - de riktiga hade ramlat fram så när jag öppnade luckan ramlade ägg ner på mattan samtidigt som jag kastar fuskägget och ropar ta emot...
Han fångade lyckligt ägget, och jag började skratta för mer realistiskt kunde det inte bli...men jag fick tvätta matta=)
Tack mamma! Det var en lycklig tjej som ringde mig på arbetet och sa att hon fått vara hos mormor och prata jättelänge i telefon med moster Tina om hur man gör trolldeg, var så GLAD och det värmer så i hjärtat när man är på jobbet och höra att det är glatt hemma!

tisdag 24 mars 2009

dagens citat...


är ganska tänkvärt, "Vi tänker sällan på vad vi har, men alltid på vad vi saknar" Varför är det så att vi inte tar mer tillvara på det vi har runt omkring oss, här och nu, än det vi kanske kan komma att få i framtiden? Framtiden kanske vi ändå ej får träffa och då har man kanske förlorat allt man insåg var viktigt i livet...


Som det märks är jag inte på dagens bästa humör...det bara snurrar i huvudet och inte särskilt mycket jag kan göra...9/4 ska lillflickans läkare ringa upp oss, de skulle kolla upp om hon tagit samma prover som mellankillen, bad jag, eftersom detta inte var ngt de kollar av automatik? Vilket jag inte har koll på men pricktestet visade ingen allergi...vad förvånad jag är? Det har det ju inte visat tidigare heller men allt kan ju inte vara inre stress...?


Mellan killen ska upp på röntgen och kolla åldern på skelettet, sedan skall han läggas in över ett dygn för provtagning...frågade idag när det blir, om föräldrar får vara med? och ja 1 får "sova" med(proverna skulle tas ofta) och om man vill båda kostade det 50kr/dygn.


Förstod inte särskilt mycket igår, blockerade nog det läkaren sa men det står inte så mycket på nätet, vad jag förstår om jag fattade rätt är det ca 2500 som medicinerar detta i sverige men vi får nog mer information med tiden... Ja vi får se vad som händer...nu är det dags att gå på nästa arbetspass! Var rädda om er!
Foto:Tina

måndag 23 mars 2009

Måndag


Nu kom precis mellan killen hem...skulle cykla hem efter lunch men kom innan eftersom det hade varit broccolisoppa. Tur att man har slängt in lite rester i frysen. Ska hämta lilltjejen strax så ska vi ju upp till barnmottagningen.


Fick ställa in kattmat i duschen igår eftersom gamen missan inte vill att sasa ska äta några godbitar..ja, ja så är det med oss tjejer (en del iallafall) blir bara rundare om magen så nu gäller det att komma ihåg att plocka ut hans mat innan man duschar...Ska fixa lite specialfoder senare så han får i sig den näring han behöver, tycker han har blivit så smal. Legat hela natten intill mig som en välbehövlig värmedyna för att orka en effektiv vecka till, skönt att vara ledig nästa helg iallafall.
Sorterat en hel kasse värmeljus koppar, enligt fröken så samlade de en vecka till så nu slänger jag in alla vi har hemma till fröken nästa måndag! Det har blivit ett antal säckar i år =)

Gömma mat...ja, ja vad gör man inte för dessa små djur=)

söndag 22 mars 2009

Söndag morgon.



Äntligen hemma efter ett nästan-dygn på jobbet.

Lite trött men det kan nog en kopp kaffe rätta till- iallafall tillfälligt.

9.5+22.5 timmar har jag tillbringat på arbetet denna helgen så nu är nästan en veckas arbete avslutat...


Familjen grillade igår och jag blev såå avundsjuk även om det var jag själv som föreslog det som helgmat men det är ju så gott! Det blir lite sommar över middagen.


Lillflickan kollar tintin och de stora sover fortfarande, lär väl vara pigga när mina ögon går ikors ikväll - tur att de är så underbara och kan reda sig lite själva nu=)


Ha en bra dag, nu ska jag fylla kaffekoppen!

fredag 20 mars 2009

Nä nu, är det väl alldeles för tidigt...



...att få in myror men jag blev ju inte särskilt glad över att första myran för i år nu trotsat mig och gått in i huset, dessa husdjur har ju en hel gård att vara på!
Igår var lillflickan på skytte, kom tvåa i sin klass. Var en lycklig flicka som somnade=)

Var idag och handlade för resten av veckan, och början av nästa, jobbar i helgen, och läkarbesök och jobb i början av hela nästa vecka! Då blir det inget handlat av..

Gjorde ett litet genant klipp...Funderade på vad jag skulle köpa för godis till helgen, såg då att lösgodiset såldes för 29kr kilot, frågade lite generat mannen som lade upp godiset om jag kunde ta en låda av honom? (får ju inte vara taget på med någon sked som varit i kontakt med mjölk) Nää ska fråga min kollega....kom tillbaka och självklart var det ok, lite generat går jag iväg med 2,5kg geleråttor=). När jag sedan i kassan skulle betala tyckte jag att allt hade varit billigare än vad jag räknat ut...visade sig att jag betalat 6.90 för råttorna...så det kommer nog rinna gele ur deras öron...denna helgen
Om vi inte ses och hörs hoppas jag att ni är rädda om er där ute i cyberspace

Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli det. Kinesiskt ordspråk.






torsdag 19 mars 2009

Fotografi


Lovade min syster, en av fem, att lägga upp ett foto, taget av henne på bloggen...kommer fler fast kanske inte just idag=)
Tänk att få ha dessa underbara färger omkring sig. Skulle nog vara fint som canvas tavla på väggen...
Foto:Tina

Änglaringen

Det går aldrig att gå runt omkring
då sorgen möter oss på vägen
bara rakt igenom,
rakt igenom -
detta är den enkla visdom
som jag vill lägga i din hand -och
innerst inne
vill sorgen oss bara väl
på sitt sätt
fast vi har svårt att förstå
- men jag tror att den vill bana väg
för glädjen -
bortom natten finns alltid en dag
bortom molnen finns alltid en sol
bortom smärtan finns alltid en f
röjd -det går aldrig att gå runt
omkring
bara rakt igenom
rakt igenom
Birger Franzén

Idag luktar det gott här hemma=), men inte ute...

Idag började jag återigen tidigt det är lustigt hur varierande en vecka kan se ut från en annan. Idag har lillflickan med en kompis hem så då hinner man få lite tid över till att tex baka, så ikväll blir det ett glatt gäng som fikar på kvällsfikat, de är ju inte speciellt bröd-glada någon av dem...



Igår var alla ute i trädgården och drog sitt strå till stacken så nu luktar det bjäk i trädgårdskomposten - gissa om jag blev glad när jag läste att de tömmer trädgårds avfallet 1e April för det luktar inte gott...hade haft fallf rukt i ett fruset vattenspann över vintern.. prova inte detta!



Nu är nästan alla växter nerklippta iallfall, så nu får det börja växa! Ska försöka plantera sommarlökarna nästa vecka.






Foto och recept från milda:
Muffins
Tillagningstid: 20-40 min

Svårhetsgrad: Lätt
8 st

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl soya mjölk
3/4 dl Milda flytande margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225°C.2. Vispa ägg och socker pösigt, antingen för hand 3-4 minuter eller kortare tid med elvisp.3. Mät upp mjölken och rör ner den i äggsmeten tillsammans med margarinet. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör i mjölblandningen försiktigt så att den invispade luften i ägg-sockersmeten inte försvinner. Alltför kraftig omrörning kan göra att muffinsen blir sega. 5. Häll smeten i formarna. Vissa muffinsformar kan behöva smörjas.8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 10 minuter.Smeten räckte till 8 mellanstora muffins.

onsdag 18 mars 2009

Pratade bloggar igår...


På kvällen satt jag sedan och slösurfade när barnen lagt sig.
Tanken slog mig då att vad starka en del människor är som kan lämna ut så mycket i sina liv och dela med sig av smärta, gråt, glädje och vardag. Ska följa deras bloggar...
Grät när jag läste dem- får bara läsa lite i taget annars blir familjen orolig, de vet ju att jag gråter lätt men inte bra om man gör det varje dag...
Tack för att ni finns och lär oss andra vad som är värdefullt i livet!
Har börjat inse att man kan skriva om precis vad som helst men få går en in i själen som dessa bloggar.
Livet är alldeles för kort för att reta sig på småsaker, och ändå gör man det...människan är en konstig uppfinning!

tisdag 17 mars 2009

Ha, ha, det kortet blev ju bra?




När jag skulle lägga över korten på datorn kom det in en uppdatering och hela kortet blev blått... där fick jag för att jag stannade bilen och tog det finaste soluppgångskortet jag någonsin tagit och skröt om det när jag kom hem.=) Ska jag försöka undvika fler gånger, kortet finns kvar som miniatyr men när man tittar på det blir det blått med endast lite,lite bild på himlen...
Gick ju inte ta om det idag heller eftersom det regnade och var härligt grå mulet på morgonen... men just nu blåser det riktigt ordentligt! Ha nu har ni fått dagens väderprognos utan att kolla nyheterna.
Läste på aftonbladet om en kvinna som skulle leva på socialbidragsnormen på prov
http://blogg.aftonbladet.se/30258/ kom då att tänka på alla dessa människor som inte gör detta på prov utan dag ut och dag in lever med detta. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4664977.ab Kan ju vara en erfarenhet till förståelse men endast de som upplever detta helt och fullt ut kan nog förstå hur det känns...hon kan ju gå "tillbaka" till sitt liv, åka iväg när testet är slut. De som arbetar får söka jobb över hela landet, hennes finns kvar, efter prövotiden har de som levt på normen fortfarande inte mer pengar att "festa" till det för så för dem finns problemen kvar länge...
Kanske skulle fundera lite på människan ibland också och inte bara arbetet?

måndag 16 mars 2009


Måndag morgon och en dag som flyger förbi tog ett foto på soluppgången idag på morgonen kl 06.00, ska se om jag kan lägga upp det imorgon.
Det är tungt att gå upp så tidigt men har man väl kommit ur sängen och ut så är det riktigt skönt...tyst, lugnt och fridfullt=)
Kan bli lite irriterad på tågen ibland bara. Kör sista ggn vid 23- tiden men sedan kan det komma ett kl 03.00 på natten och sedan startar de kl 05.30 igen vissa dagar, brukar dessutom höra tidningsbilen 04.30 Kanske behöver bilen repareras? eller är det jag som inte slappnar av.
Har inte kommit på vem av oss jag ska klaga på men det är ju alltid lättare att klaga på tidningsbudet- han säger ju inte emot...eftersom jag ej träffar honom/henne. Men oftast sover jag bättre natten efter och lika tidigt smyger jag upp i morgon...när resten av familjen sover som godast.

söndag 15 mars 2009

Många kort blev det....

Kan ni gissa vem som såg mest sugen ut på middagen, man fick slåss om sin sittplats=) Blev visserligen enkel mat men gott och mätta blev vi iallafall... Förrätten blev en klassisk räkmacka med ett fint glas med fläderbärsdricka toppat med citron, efter ca 2 timmar tog vi huvudrätten som blev tacos, passar ju alla med olika tilltugg serverat med kyld cola och apelsin, efter två timmar tog vi efterrätten, blåbär och hallonpaj med glass (tofuline är det mjölkfria alternativet) och kaffe i cappucinoglas.




Recepten skriver jag ej ut eftersom de finns på vilken inet sida som helst men vitlöksdipen är barnens favorit: Gräddfil, vitlök, allroundkrydda samt cayennepeppar. Mjölkfria alternativet används soyabaserad yoghurt.



Barnen blev eld och lågor...vad vill de laga? Skrev lappar och klistrade in i ett kuvert(betygsättning) För att underlätta sa vi att det får bli varannan vecka, de helger jag är ledig för att det inte ska vara för tätt och vara lite kul...kompisarna tyckte nog det var lite konstigt...men visst kändes det som att äta riktigt helgfint=) Betygen har de gömt, vi har ej kommit på något bra familjepris än men, men. Det är ju ej det viktiga, de får bestämma mat som de tycker om och resten av familjen får gilla läget, bara det är ju ett pris i sig och sedan blir det ju en sak man gör tillsammans...


Avslutade kvällen framför melodifestivalen jag tycker att...men det är ju en annan historia...




lördag 14 mars 2009

Sommarbi....blomfluga?

Funderade länge på vad detta var för liten insekt...aldrig sett så många på ett och samma ställe tänk så flitigt de arbetar med att samla nektar. Någon som vet?

Jag känner mig inte speciellt arbetsam...ledig idag och sysslolös...blev att jag satte mig här vid datorn, familjen pysslar med sina saker, och då rer de sig ju själva en stund.

Dessutom sovmorgon idag, ända till 8.00 typiskt när man har ledig helg, de andra helgerna brukar de ju sova båda till nio och tio.

Tog fram nötfärsen till idag...Tacos känns som riktig helg mat och så känns den som lite nyttigare eftersom man äter sallad till. Funderade på om man kan lägga upp det lite fint idag, dottern vill ha en middag som de gör på halv åtta hos mig med tre rätter och fint upplagt. Förätt kan ju bli morotsstavar/gurkstavar...frågan är vad efterrätten skall bli hon är under utredning för mjölkallergi så närmaste 6 månaderna får hon inte intaga någon mjölk alls och det enda hon tycker är någorlunda gott är de soyabaserade produkterna. Får kanske bli paj med tofuline eller endast tofulineglass med frukt... hm får dse vad jag känner för när det är dags för middagen. Blir kanske inget annat än "huvudrätten" eftersom det är lördag och de små grynen vill ju ha chips och godis när det är lördag kväll och avslutning på melodifestivalen.

Tack å hej!

fredag 13 mars 2009

Avslappning...

Efter ha jobbat natten inatt så ägnade jag förmiddagen åt lite kreativt arbete med färg och penslar, kan vara skönt ibland när man är hemma ett par timmar helt själv...Ska vara ledig i helgen vet inte riktigt vad den bär med sig i bagaget...det är bara vänta och se!

information

Sekretess policy
Google som tredjepartsleverantör använder cookies för att visa annonser på din webbplats.
Med hjälp av DART-cookien kan Google visa annonser baserat på användares besök på dina och andra webbplatser på Internet.
Användare kan välja att inte ta emot DART-cookien genom att gå till sekretesspolicyn för Googles annonsnätverk och innehållsnätverk.
Eftersom publicisters webbplatser och lagar i olika länder varierar kan vi inte föreslå en specifik ordalydelse för sekretesspolicyn. Annonser från tredjepartsföretag visas på vår webbplats när du besöker den. Dessa företag kan använda information (med undantag av namn, adress, e-postadress och telefonnummer) om dina besök på denna och andra webbplatser för att kunna visa annonser om varor och tjänster som du kan tänkas vara intresserad av.

torsdag 12 mars 2009

Älskade mamma!



Lämnade barnen i skolan och tog sedan en promenad hem till min älskade mamma. När hon är ledig finns det oftast en kopp rykande varmt morgon kaffe...idag fanns tyvär även sumpen med...haha ja så blir det mer pergolator bryggare men rackans så varmt och gott!

Skulle vilja ge henne en eloge för att hon stöttat och hjälpt oss i alla år, det känns bara tungt att vi inte kan hjälpa henne med allt som är runt omkring utan bara visa att vi finns och lyssna. Skulle ju vilja så mycket mer. Men nu får jag ju skriva av mig lite iallafall.

Det är tungt att livet har så många olika törnen tur att de små ljusglimtarna finns. Ska försöka att fotografera så många glimtar som möjligt, så när man behöver tänka på något vackert kan man iallafall klicka sig tillbaka till fotona. Något jag personligen bestämt mig för är att försöka prata om allt, även de jobbiga sakerna för om ingen gör det så "finns" det ju inte och ingen ska behöva skämmas för någon annan eller behöva vara rädd för att visa att man är ledsen och sörjer. Alla har upplevt situationer som man kunde gjort annorlunda men det har ju redan hänt, man får bara se till att inte göra om det...

Kan ju heller inte leva åt någon annan utan man måste ju få ha någonting som är sitt. I mitt fall är det nog fotografering och målning samt att sitta och skriva. Synd bara att jag inte kan försörja mig på det, hade vart kul.
Men den som lever får se och jag hoppas att framtiden har något spännande att erbjuda!




onsdag 11 mars 2009

idag går det undan=)


Hoppas att det fortsätter så här med att bli ljusare och ljusare, köpt blomjord idag för att förhoppningsvis till helgen kunna sätta igång att plantera det som jag vill ska blomma till sommaren. Men innan dess var jag ute på en promenad och kollade in vårtecken men...det är ju samma som tidigare, inga nya... går inte så fort som hjärnan vill ibland... tog fotot då, det syntes tydligt nu att solen vill komma fram...
Var och kollade på arbetskläder, hoppas jag kan glädja någon när denna gång färgerna på kläderna blir gröna och vinröda haha innan hade jag jeansfärg samt rosa, då brukar min arbetskamrat få lite nostalgiska drömmar om ellen den lilla cellen. Någon som minns henne?
Detta handlade om smaken...

tisdag 10 mars 2009

Tisdag en ledig skoldag...varg?



Blir det inte mycket nytta gjord...börjar märkas att barnen börjar bli stora...ligger kvar i sängen...vill inte gå upp...vill inte ha frukost...hmm börjar ibland fundera på hur mamma lyckades behålla tålamodet med oss vi var ju 5st och inte tre.


Mannen ringde hem idag för att kolla om jag läst tidningen? Nä men jag har tagit in den....visade sig att vi haft en varg här utanför inatt, tidningsbudet hade sett honom....

tyckte väl inte att responsen blev som förväntat men har man haft rådjur på tomten samt försökte fotografera en grävling i höstas...ja då känns ju en varg inte så långt borta, hoppas bara han hittar det han söker och inte hamnar alltför mycket på villovägar så här i ett förorts område.


Ska ringa om mitt betyg idag ska bli spännande att se vad det står när jag får hem det, visserligen inte en hel utbildning utan bara en del av....men jag tycker ändå att det är lite spännande att få plugga lite efter alla dessa år.




måndag 9 mars 2009

EN helg försvinner såå fort!


Jobbarhelg. då dagarna flyger förbi. Har tyvärr endast varit hemma på lördagen.
Är i en sådan period när alla fyller år. Grattade min syster och hennes goa tvillingpojkar som fyllt fyra år nu. Kan inte riktigt förstå att de blir stora så snabbt. Men fyllt ös var det i denna lägenhet så vi var tvugna att fråga om hon förvarnat grannarna på att det var barnkalas, även om vi var flest vuxna...men vuxna är ju STORA barn, hihi.
Vet att hon inte gillar pistoler och liknande leksaker men kunde inte låta bli att ge dem en sjörövar utstyrsel. Tårta blev det idag igen...detta är inte bra för figuren=) men ack så gott.
Kunde inte låta bli att kolla in Aschbergs och Fylkings vandringsblogg! TACK för att ni vågar uppmärksamma att det finns många insamlingar som ej får glömmas bort, dessa många får uppleva men som man ej talar om...tex prostatacancer som dock är så vanligt idag. Skulle gärna fått komma hem till mig på en fika...

fredag 6 mars 2009

Det tog en stund!

När vi kom till vårdcentralen hade deras datorer lagt av...ingen visste vem som skulle gå till vilken läkare eller vilken tid de som kom var inbokade så sköterskorna fick springa runt och kolla vilka som var lediga för ögonblicket...efter 30 min kom vi in läkaren tryckte lite på foten och sedan eftersom inget gick att göra genom datorn, fick vi en remiss i handen...det var länge sedan.


När vi kom till röntgen visste ingen att vi skulle dit...stod ju inte i datorn...näe fick jag säga den fungerar ju inte...men vi hade ju ändå tur de låste precis dörrarna så annars kanske vi suttit nere på akuten och väntat...nu gick det på 1 timme.


Allt var ok, en ordentlig stukning så kryckor blev det att ha´. Eftersom det behövde lindas skulle vi stanna till och köpa lindor på sjukhusapoteket. När vi väl kommer fram säger apotekskan har ni kontanter? Näe, svarar jag.... -nä då går det inte handla apotekets datorer hade lagt av så det gick ej handla med kort eller hämta ut recept. Nä det är lugnt säger jag då, så här har vi haft det hela dan=).


Vi hann iallafall till min syster på kvällen och gratta henne på 30års dagen, av svärföräldrarna fick hon en underbar blomtårta! med krusantemum och rosor...för övrigt har de ju kalaset på söndag men då jobbar jag ett mastodontpass. (08.00-22.00)

torsdag 5 mars 2009

inga promenader...

I dag blir det inga promenader för stora killen, trampade avigt igår och kan därefter ej stödja på foten, ringde upp vårdcentralen kl 8.00 när de startar sin telefontid. Får då veta att de ringer upp klockan tio över åtta! Snabbt hem efter att ha lämnat lillflickan på skolan...tror ni telefonen ringer? Klockan 9.30 ringer de och säger när jag frågar om det blev fel med tiden -Nja vi ligger lite efter... Fick en tid kl 15.30...när jag frågar om det kan bli tal om röntgen svarar hon att jaa det kan jag ju ej göra något åt att det ej finns någon tidigare tid... Så jag hoppas att det går fort för vi ska hem och Gratta min syster som fyller 30 idag kl 18.00.! GRATTIS! Längtar efter dessa klara himlar, snart är det vår iallafall=) Tack och hej leverpastej!

onsdag 4 mars 2009



Det här är våra sötnosar i familjen missan som är i grund och botten en vildkatt, vilken generation i ordningen vet vi inte men hon är nu 10år och världens tjurigaste sötnos. De två stora barnens lilla mamma medans lillflickan kom in efter henne i familjen så hon är inte alls lika populär att svassa runt hos.


Sasa däremot han är familjens lilla bebis och tycker att lillflickan är världens gosigaste lekkamrat och han är 8 år och följer oss som en liten vakthund vart vi än går. Varje kväll sjunger han en klagovisa när vi släcker lampan eftersom ingen då ägnar sig åt honom. Hämtade honom när han var två år hos en tjej som inte kunde ha honom kvar.....det blev vår stora vinst och kärlek...även om jag morrar varje morgon när han väcker mig med ett slick 5 i 6

tisdag 3 mars 2009


Hej!
Ville bara lägga in ett tillskott till familjen, den nya lilla kusinen oj, vad man kan känna att man saknar den tiden, gick alldeles för fort men med de tre solstrålarna jag har är jag mer än nöjd! Det är så skönt när det går att prata och diskutera med dem kan bara inte låta bli att fascineras över att det gick så fort- har alltid känts som att andra överdrivit men att man först nu insett att alla andra hade rätt! Ska snart iväg till jobbet var bara hemma och åt lite först...

Datum: 090223
Tid: 10.52
Vikt: 4150
Längd: 52 cm

måndag 2 mars 2009

Detta blir dagens nya erfarenhet=)

Hej alla i rymden!







Jag ska börja blogga, undrar om det är min grej? ingen aning men det kan ju bli spännande att se hoppas på att få många tips på hur man kan göra den mer intressant iallafall. Varit ute idag och fotat vårtecken men med den gamla kameran blidde inte bilderna så skarpa hmm...ngt att fundera ¨på. Ni ser väl att det är en blåsippa! Sedan hittade jag en blommande vårviva men jag är inte människa att vrida denna tinges´t åt rätt håll....hjälp! jaja, det är väl detta jag får ägna de närmaste veckorna att komma på hur man gör=)