miss_cat

miss_cat
missankatt

måndag 31 augusti 2009

Måndag

Och jag var på jobbet 06.30 idag, förvånande att jag kom upp. Efter var det dags att hämta dottern som slutade skolan och vidare och handla en present till barnkalaset hon ska på på lördag...när jag är på jobbet....och vidare till citygross dit vi åkte för att köpa massa smarrigt eftersom hon har sitt "vuxen" kalas imorgon.
Tänk hon fyller 8 år i morgon=) Stor tjej nu som går och sjunger och pratar konstant, märks att hon börjar bli stor eftersom hon ska sätta upp tofsar, flätor mm. Börjar bry sig nu...jag kommer bli en hönsig mamma!

söndag 30 augusti 2009

Jippie


I går lade vi ut inbjudningskorten till dotterns barnkalas, tog de "gamla" tjejerna i föregående klass, om hon nu ska ha nästa år så blir det nog mer blandat men 18st det är ändå ett gäng. Bad min syster om hjälp. Eftersom hon är idrottslärare kan hon ju busvissla - det kan inte jag:) Så om två veckor invaderas trädgården av 18 tjejer. Det blir spännande. Var och nallade persikor på mammas persikoträd. Mums! Kan man sätta ett träd själv av en kärna? Något att lura på...

lördag 29 augusti 2009

Lördag

Var och hälsade på Rasmus, vilken goding spann och gav oss full uppmärksamhet, får äran att fotografera honom mycket just nu...rena fotomodellen! När man ser tillbaka på veckan så har det varit mycket som hänt, här är rören vi möttes av på sjukhuset, proverna togs från 7 på kvällen till 7 på morgonen sedan från 7-11 en gång i kvarten.


Så här såg han ut efter "rören" satts, två för att inte behöva sätta sprutor och om det skulle kärva...


Här tillbringade vi natten...inte mycket sömn...men det har vi tagit igen nu.!



fredag 28 augusti 2009

Fredag:)


Förkylningen håller sitt grepp över näsan och ögonen och huvudet blir oxå lidande men jag känner mig ändå lite piggare, men feber har jag inte märkt av iallafall.

Tvättat, tvättat och tvättat har jag ägnat förmiddagen åt idag, eftersom jag blundat för tvättkorgen i två dagar, blir ju lite när man är iväg, och handukar eftersom jag inte vill känna att jag medvetet smittar ner någon annan. Så nu har gjort vad jag kan!

Första riktiga skoldagen idag för alla tre ska bli spännande att höra när de kommer hem. Igår hade de tyckt att det verkade ok iallafall:)

torsdag 27 augusti 2009

Japp!!


Så var sommaren över enligt skolans räkning och barnen hade sin första skoldag. Tänk nu har jag en som börjat 2:an, 7:an och 9:an. Oj vad tiden går!

Näsan och ögonen rinner lite granna och jag känner mig smått förkyld men sånt går ju över som tur är.

Flickan har haft en bra dag med de nya klasskamraterna(3nya kompisar enligt henne själv) på den nya skolan eftersom de ska riva den gamla, men visst de gamla kamraterna är ju oxå kvar eftersom de oxå flyttade på sig:)

Mamma och två av systrarna ska ut och resa...till Bulgarien, hoppas ni får en härlig resa...hade gärna varit i innerfacket på resväskan men tyvärr é jag för stor. Har provat=)
Ta många kort och njut, vi kommer hålla rasmus sällskap!

onsdag 26 augusti 2009

Hemma


efter ett dygn på sjukhuset. Eftersom proverna togs var 30min och det tog 5-10 min varje gång så blev det inte mycket sovande av. På morgonen sänktes blodsockret och när det snabbt sjönk till 1.6 så gav de honom glukos lösning samt att han fick äta och dricka tidigare än de hade tänkt. Och provtagning var 15min fram till kl. 11.

Efter skulle vi stanna och äta på sjukhuset men sonen längtade såå efter en hamburgare så läkaren släppte iväg oss och på så sätt fick han middag fortast. De serverade inte mat förrän tolv. Men nu är detta dygnet över iallafall. Båda hann somna till en liten stund innan de andra kom hem...

Själv har jag fått ont i halsen ajaj, hoppas det inte sitter i alltför länge utan att det är en vanlig förkylning som går över förhållandevis snabbt.

tisdag 25 augusti 2009

Tisdag


Kräkningarna fortsatte igår kväll men han somnade och har sovit, sedan han fick i sig en halv risifrutti. I eftermiddag åker vi in men kommer hem i morgon, sedan är allt förhoppningsvis klart, ibland är det jobbigt att försöka vara stark men det är tungt när man inser hur dåligt han kommer må. Men en sänkning av insulinet och uppsikt av ekg säger ju en del...


Ringde från försäkringskassan nu på förmiddagen var något om krav och utbetalning, frågade damen efter en stund att: Har du verkligen kommit rätt?, Ja då läste hon upp numret, men sa jag jag menar personen? Det är inte första gången detta händer och det är inte roligt för den andra?
Då säger kvinnan, när hon upptäckte att det var fel hem...Oj det var tur att jag kom på detta...! Säkert hade inte jag ifrågasatt henne från start hade hon lämnat ut personens alla uppgifter till mig, kollade ju inte ens vem som svarade med namn, redan där skulle hon insett sitt misstag, dessutom bor jag inte i Östersund!

måndag 24 augusti 2009

Idag måndag...


har biverkningarna för tabletterna slagit till och mellansonen har kräkts, kräkts och rört på huvudet... och...kräkts. Funderar på om åksjuketablett kan hjälpa, ska nog testa det. Han sover ju ändå nu...

Hann fotografera mig inför det nya körkortet som skulle förnyas nu. Grillade lite till middagen men det är inte lika kul när han mår dåligt, men nu är det sista 2 dygnen kvar, sedan ska ju undersökningen vara klar! Funderar på att köpa med lite fruktsocker som han kan sutta på när vi får åka hem från barnmottagningen på onsdag de ska ju sänka blodsocker nivån på morgonen och han mår ju dåligt då. Visserligen ger de dropp och han kommer ha två nålar eftersom de över natten tar prover en gång i halvtimmen och efter 7 på morgonen var 20:e minut. Orkar jag skriver jag när vi kommit hem annars sover vi nog fram till att familjen kommer hem (om inte de är först hemma).

söndag 23 augusti 2009

Så...


är de intensiva dagarna till ända och konfirmationen är över. Det var så underbart att få vara en del av detta. Hoppas att de har fina minnen med sig!
Själva förverkligade vi denna stund med både foton och filmer.
Dottern hade en kamrat sovande här över natten så det var sent i säng och tidigt upp innan nattvarden i kyrkan, sedan hade dottern dans för första gången för terminen i em. så nu börjar det kännas segt. Blir nog sängen tidigt ikväll.
Tack alla för att ni berikar och förgyller våra liv, alla är vi fjärilar på olika buskar:)

fredag 21 augusti 2009

Aj!

Ont under fotsulorna, nu är det dags för skrik och panik!!! KRAM:)

torsdag 20 augusti 2009

Nedräkning...

Så här såg det ut i går, glömde vända bilden åt rätt håll, så vinkla bildskärmen om ni vill se det rätt... målning pågår just nu.

Nu har vi en modern altan, haha, röjde ut och under en pall stod detta lilla skott, det är ju populärt att såga ut och plantera träd, men denna parvel fixade det alldeles själv.

onsdag 19 augusti 2009

Grattis!!!

Nu är det en 13åring, och en 15åring och snart...en åttaåring vi är föräldrar till, vad tiden går!
Ville bara kolla med er andra, växer detta åt rätt håll eller fel? Kan endast avgöras av betraktarern...



Har nu en 15åring som man inte når mer än med sms skrev att han var trött och att de inte sov mycket...Skickade honom en bild på hans rum...KAOS, underlättar inte med att en 8-åring vill göra saker hela tiden även om hon har kompisar hos sig.:) Får se hur långt vi hinner till imorgon, då tvingade jag iväg henne att leka hos en kompis så jag kan handla...haha...
Den två dagar tidigare födelsedagsbarnet gör skäl för sitt år, han leker ton-åring med en av kompisarna...funderar på hörselskydd.

tisdag 18 augusti 2009

Ny granne?


Hade besök på tomten vid nio tiden igår, som inte alls var särskilt rädd av sig utan gick iväg till häcken och kom tillbaka flera ggr. Fick hålla uppsikt på barna istället som gärna hade klappat den lite eftersom den gick så nära. Funderade på om det kan vara en unge som precis flyttat hemifrån eftersom det var en modig krabat och de brukar ju vara lite dumdristiga...
Spackling pågår fortfarande, fick åka och köpa mer spackel. Köpte färgen med när vi ändå var igång. Jag hoppas att vi kan väva lite ikväll...
Nu börjar jag inse att vi blir ett par stycken...det är bara de närmaste har jag sagt och när grannen frågade ca 30. Men så skrev jag ner de vi vet på en lapp och då är det 38st som vi vet med oss själva. Så jag ska försöka få med barna till ÖoB och köpa bakform med avtagbar kant för annars kommer inte efterätten att räcka. Jag har en....nu är det kanske dags att fundera på att bli nervös för att allt ska löpa smidigt? Nää inte än, för tidigt...

måndag 17 augusti 2009

Kaos...?


Hittar inte överföringskabeln till kameran så jag lyckas inte lägga in korten från igår, tänkte framkalla lite kort sedan men vad gör man när allt står i vardagsrummet i ett hopkok och det är en pyttesladd man ska ha? Har spacklat i rummet nu på morgonen och nu är det dags att väcka de söta bara att vänta på att väggarna torkar till så är slipning nästa steg i dagens måste.

Fick sms av store pojken att de fått sitt rum och att jag fick ringa idag om jag ville något, gullegryn.

Gårdagens kalas barn fick efterlängtad chokladtårta och kräftor på kvällen...var en lycklig pojk som saknade storebror, men inte något tråkigt som inte har något gott med sig. Hans säng står framför tv:n i storarummet så nu kan de ligga ner och titta på tv:n.

söndag 16 augusti 2009

Grattis!!!


Idag fyller mellansonen 13år!!!

Han blir tonåring, sjöng så vackert för honom idag på morgonen och en och annan present fick han med=)

Sedan har renoveringen fortskridit, min kusins sambo hjälpte till med en bit, som var lite lurig. Medans jag "lekte" med henne och pojken, nåja lite kaffe på stående fot och äpple kaka. Min mamma kom och tre av systrarna oxå, så lite besök blev det iallafall. Stora killen har nu åkt iväg på konfirmationsläger så nu gör vi precis vad vi vill rummet, fick skriva dit att förutom spik i foten fick han överhyllan på tummen. Ajajaj...men hoppas de får en händelserik vistelse.

lördag 15 augusti 2009

Grattis Emelie!


Idag fyller lilla syster 19år!!! Hoppas du fick det du önskat dig. Vill också skicka en grattishälsning till Christofer som fyller 30 idag. Blir många kalas framöver=)

Själva har vi tillbringat dagen med att köra skräp till tippen och sätta upp gipsskivor på en vägg samt spakla den så att det är klart iallafall på en vägg!
Sonen har packat inför morgondagen...känns lustigt redan nu att han ska vara borta så många dagar, har ju aldrig hänt förrut. Men ska bli kul att se vad han tycker när han kommer hem. Känner knappt igen sig i sitt rum nu så vad ska det inte bli med annan färg?

bild lånad på: www.aventyrsskeppet.se/.../kalas_2.jpgr

fredag 14 augusti 2009

Letat...


Efter recept och nu äntligen hittat det!. Var en runda med soporna på fm då granndamen ropade på mig. Kom med en kasse med koppar som man sätter i plastmuggar att dricka kaffe i men de muggarna jag har hemma passar inte så vi får väl se om vi kan hitta de som ska vara i? Fick dem och det är ju behändigt när det kommer många och man kan slippa disk. Vill någon ha plommon eller vinbär? Visade sig att nu börjar de mogna och det är mängder i år så inom en vecka är alla klara...tror jag. Får lite ångest över att vi ej kan använda alla vinbären i år har varit alldeles för mycket, och ändå är det endast tre röda buskar. Vill bar klargöra att det var tjejens kompis lillasyster jag passade...slarvmaja så jag skriver. De var här och plockade igår på trädet men det märks knappt. Ikväll kommer min far och det blir gipsskivor inköpta så nu börjar snart renoveringen av näst sista rummet...det går sakta men säkert. Sedan är det lite smått och gott kvar men det kommer vi att behöva hjälp med, så det kan man ju skjuta på till hösten eller våren, springer ju inte bort iallafall även om det hade varit kul!

torsdag 13 augusti 2009

Det var länge sedan.


Men igår var jag barnvakt till en av lilltjejens syskon=) Pippi, hela dagen prat, det blir nog att åka till astrid lindgrens värld för dem. glömt att de är så snabba, haha...Hennes kompis Emma sa till mig när alla skulle få lunch: Hur många barn har du egentligen? Jaa du just nu är ni sex stycken. - Ojdå, så många har mamma aldrig haft!

Sedan vidare till jobbet och jobba till 22.00. Idag jobbade jag dag och de passade min dotter eftersom hon absolut inte vill till Ljungnäs som alla fritids åker till i veckan. Undrar vad de gör för fel? Inga barn verkar ju uppskatta detta. Sedan möte med chefen...blev en hel del sagt och jag känner mig lättare om hjärtat.

onsdag 12 augusti 2009

Meteorsvärmen


Perseiderna kommer att om vädret är klart synas i natt på stjärnhimlen efter midnatt, titta åt nordost, halvvägs upp på himlavalvet.

Syster var förbi här igår med sina två pojkar. Så lite lagom kaotiskt, som oftast. Stora grabben hade ju konfaträff, de var ute i ösregnet så mitt i allt kom han hem för ombyte och matkontroll. Tur han klarar sig själv...värre med de nya skorna som vi fick tumla...blir dyrt med skor...stl 45 är ju inte så billiga som mindre barnskor. Men kul har de, och det är ju viktigast, även om sandaler inte är kul att studsa med i regn, men även vädrets makter var med och solen tittade fram. Så middagen kunde jag igår tillaga på grillen. Mums!

Mellanpojken tog det lugnt men har piggnat till nu, skönt. Och lilltjejen gör allt hon kan för att reta upp honom igen, ja nu börjar det återgå mot det "normala" livet.

tisdag 11 augusti 2009

Akta er för dessa!


Barnakuten blev destinationen igår efter att mellanpojken blev sämre, illamående, kräktes, huvudvärk och allmänt hängig (38 graders feber). Hade förhöjd sänka 47 och puls 99, blodtryck 120/70. Eftersom det var ett dygn efter sticket ville läkaren gardera sig mot infektion och det blev antihistamin och penicillin 3ggr/dag i 10dagar. Så vid 6 var det en trött kille som sov i sin säng...om 6-8 veckor ska han nu få ta ett allergi test, om han inte hälsar på ett bi till innan dess...men då har vi iallafall allergi tabletter hemma.

Som tur är var min mamma ledig och lugn (själv fick jag en två minuters gråtattack i barnens rum...var tvungen att avreagera min egna trötthet, jobbigt när man varit vaken på jobbet oxå) och kom och hämtade lilltjejen så hon fick en kul stund. Tack älskade mamma!
På kvällen ringde jag upp far min och bad om hjälp att köpa gipsbrädor till rummet vi skall renovera (han har både släp och dragkrok) så nu är det på G. På fredag kväll kommer det att inhandlas och sedan sätter det igång!

måndag 10 augusti 2009

Nu är helgen över.


Och det känns som jag har sockervadd i huvudet. Ringde och förvarnade maken så det inte blir 110% på schemat i em. Vi ska hämta pojkens cykel som varit inlämnad på lagning. Det var allt puh!

Mellanpojken har blivit stucken av ett bi igen är blå...frågan är om man ska ringa vdc om antihistaminer om olyckan är framme? Ser värre ut för varje gång han blir stucken, panodil, handsprit en blå kylsalva och salva mot bett hade han på skrivbordet när jag kom hem. Inte sovit ordentligt heller samt illamående...sist fick vi gå till distriktan då lossnade huden mellan tårna och blev infekterade.

Flickan var på kalas igår, ramlat på hemvägen och skrapat upp knät.

På ica maxi skulle jag handla lite mat innan hemkomst. De hade lithells falukorv för 15kr och ekonomikern i mig räknade ut att det kunde bli 4 middagar för 30kr. Men när jag kom till kassan kom ett meddelande utgått-får ej säljas, de hade återkallats. Så kassörskan tog falukorven och jag fick snopet åka hem utan!

Nu står Kalmar vatten här utanför häcken och jag vet inte vad de gör, låter så in i sjutton...

Tur jag inte ska skriva mer för här blev det inte mycket positivt kladdat eller nja kan ju skratta åt det imorgon...

fredag 7 augusti 2009

inlägg...

Idag när Hultan kom och plockade av våra vinbär(tur, de börjar bli övermogna) inträffade en väldigt speciell tid som nog kommer stå på många bloggar: 123456789 =kl 12:34:56 7/8-9
Inget jag reflekterade över först idag på morgonen, men det lär ju dröja innan tiden inträffar igen...barnen har badat nästan hela dagen och nu ska vi iväg till stranden för ett kvällsdopp. Får se om vi kollar lite på Lasse Berghagen inne på stadsfesten=)
Hoppas ni alla där ute får en skön helg (även om jag grämer mig över att arbeta så har jag ju ledigt när helgen är över) Tänker på er!

Tur i oturen..


Fick panik på alla småsaker överallt och fick ett ryck och alla sattes i städning på sina rum, och tur var väl det för först knackade mockfjärdsfönster som har en drive här på dörren och medan de samtalade kom min mans mor och hennes man på ett impulsivt besök. Då var jag nöjd...vi hade ju tom äpplekaka sedan igår så istället för att bege sig in i trängseln i stan satt vi ute på gården och fikade. Ibland känns det som att det finns något undermedvetet när man helt utan andledning får dessa "ryck"

Sedan var det lyckliga barn som visade sina älskade katter deras nya klösbrädor när allt lugnat ner sig på kvällen. Vi skruvade ihop dem innan mannen kom hem från jobbet, jag och barnen och de blev superfina!. Nä nu är det dags för en ny dag, får se vad som händer då...
Helgen blir det inte mycket skrivet eftersom jag arbetar hela helgen till måndag morgon, den lilla tid man då är hemma går åt till att andas...

torsdag 6 augusti 2009

Tiden


går så fort, fort, fort. Bakade äpplekaka igår och kokte rabarberkräm. Mums tyckte vi, men inte barnen. Solen sken både igår och idag, så ett och annat dopp har det blivit. Kan i min virriga hjärna inte komma ihåg vad jag gjorde igår. Jaja så kan det vá.

Idag kom de nya klösbrädorna till katterna. Hua vad vi har skruvat men fina var de och ej så dyra som de som finns här hemma i affärerna. Nu är det bara att vänta och se vad de tycker när de kommer ut=) Sedan grillade kottletter och pommes. Vi får väl se om vi åker in som alla andra till rix fm ej bestämt något än...

onsdag 5 augusti 2009

Igår..


Citronfjäril

Påfågelsöga


Nässelfjäril



Amiralfjäril




Fick mellansonen och jag en heldag medans de andra var på olika håll innan jag skulle till arbetet. Skönt. (och kul). Lilltjejen hittade en ny larv som jag fick lova att fotografera har själv aldrig sett en i denna färg och så hårig.... Den andra puppan har ej kläkts ännu så vem vet vi får kanske se vad detta skall bli också. Tur att insektsburken fortfarande håller ihop efter alla år de samlat småkryp=) Kunde inte låta bli att springa ut och fotografera dagens fjärilar innan solen gått i moln. Nu när syrenbuddlejan blommar är det mängder av fjärilar här på våran tomt:) Och de är några små djur som fachinerar mig med alla sina vackra färger...

måndag 3 augusti 2009

Ha!


Kul med glada barn...är nog trötta nu när fritids och arbete är igång....kan inte vända ryggen åt de två små...kan ju vara så att de känner att jag är trött oxå...

Men imorgon ska de åka till sjön med fritids, låter väl helt underbart att de har den möjligheten.Stora pojken är ute med kanot någonstans...får ringa ikväll och höra hur de har det. Tur att telefonen uppfanns och givetvis mobiltelefonen oxå=) Det är inte bara nackdelar med dagens uppfinningar!

söndag 2 augusti 2009

Söndag i Augusti...


Och nu är makens semester slut. Imorgon är det ett nytt jobb som står för dörren. Stora pojken varit i kyrkan idag och nu startar den intensiva läsningsperioden inför konfirmation men med mycket roligt oxå. Imorgon ska de iväg på Hajk och vara borta en natt. Så nu startar allvaret...Haha, så vi kan renovera rummet med...riva väggarna och sätta gips istället.

Ska åka iväg på bilbingo med honom nu om en stund...Så solen får värma makens annsikte här hemma. Dottern har precis startat med att bygga en koja! Hela huset blir en byggarbetsplats...
Foto Tina

lördag 1 augusti 2009

SOL!!!


Skulle kunna vara socialtjänstlagen men det är Solen jag är så lycklig för att den återvänt även om det är bara för en dag. Idag kom min syster hem med dottern min. Sovit till 10 över 10...ungefär som hemma=) Det är typiskt mina barn nattugglor och sover resten av tiden. Haha. Sedan kom mamma och de andra två systrarna så hade vi strandparty utan strand. Solen värmde såå gott. Lite fika och småprat... Moster (en av fem, gissa?) stannade sedan över middagen som vi skickade med resterna, sedan till hennes pojkvän. Spännande att höra reaktionen senare....för han äter inte ost och den innehåller grönmögelost, dock inte så mycket. Nu är solen i moln men det känns ändå att det varit en underbar dag på alla sätt! Nu ska vi titta på tv:n och se om vi kan se min "saknade" syster som är på Grönan idag. Hoppas! Till mamma/mormor, stora sonen kom ut...åh vad varmt var hans reaktion så smög han in igen, efter att ha smällt med stora stenen som låg på gräsmattan..

Tack alla inblandade för idag eftersom jag tror att ni är de enda som vet om denna skrivsida...med tankar och trams=)