miss_cat

miss_cat
missankatt

måndag 30 november 2009

AAAAjjj


Rackans katt så fort man sätter sig så är det fritt fram att hoppa upp och sätta i klorna, han som inte ens gillade att vara i knäet. Lade upp fotografierna i kameran idag, det var en del.
Tråkmat idag, så jag gjorde den lite roligare haha, får se vad familjen säger när de ser de vackra pannkakorna jag gjort idag.
Ska träna sedan, så imorgon är jag leabruten och har troligtvis träningsvärk även i kinderna åt allt skratt åt mig själv. Kommer bli ett minne för livet...någon som vill uppleva spektaklet ska gå till core passet på friskis idag.....

söndag 29 november 2009

Advent

Har infunnit sig med värme (tänd brasa) och ljus (tända lite varstans) Idag har det stökats i alla vrår i huset. Fönstrena har blivit tvättade (makens förtjänst) Blev nog orolig att tomtarna skulle åka fram och ville ha koll på dem...fast ett par smög fram, bland annat svante...
Dottern var med en kompis på julmarknaden och jag åkte in och blev besviken...var var tomtarna? Hem igen utan att sett en enda, suck. Ordnade egna på datorn istället, lade sedan upp dem på facebook så jag kan njuta av dem till nästa år!
Vidare på em var det sista gången på dansen, nästa gång är det uppvisning i sporthallen och nu är store lunsen ute på byn...blir att vila inför styrkepasset imorgon...kommer inte ha en muskel på plats efteråt, Suck!

fredag 27 november 2009

Full fart-----framåt!!!


Kan man tycka ibland. Dottern skulle till ishallen och var säker på att termobyxorna fanns i skolan. När fika är packat och vi kommit fram, finns där inga termobyxor, snabbt lämna och försöka ringa hem ifall någon precis ska cykla och kan hinna före, men ingen svarar...hem och leta upp ett par i garderoben, ja då har stora pojken gått in i dörren på toaletten, det var därför ingen svarade. Tillbaka som en virrig mamma och lämna byxorna till det väldigt nervösa och illamående barnet. Frågade lite fint vilka som åker med och tecknade lite fint utan ord att magen är i olag...igen, blir såå nervös, lilla hjärtat!

Vidare till pip-pip affären och handla allt som tagit slut under månaden så nu är förrådet uppfyllt med ris, pasta, spagetti, mjöl, socker mm. för en månad framöver. Men det är lite kul för förr var det lite lagom med musik när man handlade, idag är det scanningapparaterna som låter...

Räkningarna styrda med och snart iväg och jobba, har ju jobbarhelg.............Saknar färg så det ordnar jag själv med höstens jordgubbe, mums!

onsdag 25 november 2009

Önskan!


Har en önskan att ibland att livet inte skulle vara så tungt och hårt. Varför får inte "mjuka" människor finnas? Man ska slå sig fram på dagis, i skolan, på jobbet, mot omgivningens fördomar (inte kan alla få tycka och tänka och ha en helt motsatt uppfattning) nej då!

Här ska skrikas högt!!!! Och gör du inte det är det ingen som ser, och har du en annan åsikt ska du inte säga den för hua då går du mot strömmen, och det går ju inte för sig.! Det är den som syns som andra lyssnar på men ta dig en minut eller två på nästa träff med många människor och fråga den som är tyst, vad tycker du? Så kanske, bara kanske får du ett helt annat svar än du väntade dig och det kan väcka uppskattning hos denna person att någon faktiskt ser just mig och vill veta vad jag tycker. Alla åsikter är av vikt, alla har olika erfarenheter av livet och det är en styrka att dela på dem och ju öppnare alla är, desto mer spricker fasaden av att alla är lyckliga och har ett perfekt liv. Alla har olika mynt och varje mynt säger något om ägaren. Vissa saker måste upplevas för att få någon effekt.... Men ta er tiden att lyssna och sedan är det också så att endast en själv kan ta ansvar för hur man tar emot saker och ting, vi kan aldrig leva livet åt någon annan, bara finnas där om utifall någon vill komma eller ha hjälp eller bara sällskap utan det är endast jag som kan bestämma hur jag ser på saker och ting och om jag vill lära av dina erfarernheter.

Detta var dagens flummiga inlägg, hoppas det inte gör något Kramiz på er alla=) Ni är min räddningsfilt!

tisdag 24 november 2009

Tisdag


Men vi hann trycka in lite till i gårdagens schema, som biobesök pojkarna med far gick och såg 2012, var jättebra enligt dem 2timmar och lite till...då hann dottern träna matte, läsa läxa och titta på halvåtta...nu tog hon in lite färsk basilika...och en larv så larvigt, de ska ju sova nu..och mitt i allt larvande så brände jag maten, men vad gör man inte för möjligheten att vara lite larvigare?
Och man måste ju kolla ut när hon står och tränar den på att hoppa hopprep, gäller att inte hoppa snett!

måndag 23 november 2009

Hinner...


För tillfället inte skriva så mycket som jag önskar. Igår var det ett par lyckliga grabbar som skrek högt i soffan, slog worldrecord i time på ett spel de spelar online=) Bra gjort!! Dottern hade dans, och stora killen åkte till Rbyholm. Vi hade städning och gardinbyte på agendan...kul jul...

Idag har dottern haft studiedag, och två av systrarna passade henne så jag kunde jobba. Skulle låna ett nytt spel på bibblan idag oxå, visade sig att man kan låna spel gratis där i 14 dagar, Toppen.

Vidare till utvecklingsamtal i skolan. Får se hur det går=) Har ju haft samma kommentarer alltid på barnen mina syskon och mig, är nog oförändrat. Sedan middag och i kväll kan man ju inte missa ullared på Tvn. Haha och där som jag fotograferade trots att det var fotoförbud (vilket jag inte visste) Alltid lär man sig något nytt!

lördag 21 november 2009

Lite...

Vem är vår bäbis?
Trött och dåsig, men det är väl hösten som gör sitt antågande i sinnet. Inte kan det vara att jag tog lite vin igår och sedan vaknade med feber?

Nä, neej det kan jag inte tänka mig. Snarare en aktiv dotter som gjort färdigt sin hemmagjorda mössa röd/vit...kommande julmössa?, pyssel och stök. Gjorde en porterstek... var tvungen att testa(maken=)), så nu är det rester i frysen till kommande middagar. Kom på att masin-skivaren är toppen! Oj, va tunna skivor man kan göra och ändå håller de ihop-det är hans sysselsättning, knivar är kul leksaker(misstolka mig inte).

Och sedan pepparkaks deg, för då kan man ju baka pepparkakor om två dagar och sysselsätta dottern vid en lugn dag? Finns dem? Nä inte hos oss tror jag för när kvällen kommer är det ändå 10 saker man inte hunnit med.

Kom på att nästa vecka är första advent och jag jobbar, så det blir nog en stökdag någongång i denna veckan, frågan är bara när? Mellan arbete och utvecklingssamtal? För inte adventsstök ännu, det är för tidigt!

torsdag 19 november 2009

Redan


Är det torsdag och snart är jag ledig! Skönt. Idag hade dottern ont i körtlarna i kroppen, troligen efter vaccinationen. Ha lite koll framöver, sönerna ska ta i morgon. Bara hoppas att vaccinationen hinner verka eftersom det redan finns på skolan.

Kollar in gårdagens halvåtta, hinner ju aldrig se det på jobbet men dottern älskar ju detta program och prata om vem som får poäng, hur de dukat mm. Hon kommer vilja ha fina middagar i framtiden, som det verkar idag.
Har läst ut boken Prins annorlunda, den är verkligen bra och har många poänger, det är imponerande att föräldrar kan dela med sig av sina känslor och situationer som inträffar med ett annorlunda barn som lever i sin värld och inte efter våra normalstörda normer.

tisdag 17 november 2009

Tisdag


är oxå en dag, men som det sig vill ibland började jag jobba tidigt, men det positiva är att jag då kan hämta dottern när skolan slutar=)
Idag med en kompis, de har dansat och skrattat.
Ja tramsat rätt och slätt. Och nu alldeles alldeles strax...ska vi åka och ta vaccinationen.
De stora har studiedag idag så de har intagit liggande läge framför tv:n konstigt....?

måndag 16 november 2009

Ha!


Visste ni att man kan bli åksjuk när man sitter ner alldeles stilla i en stol?

Jo det är bara att följa ordinationen på hostmedicinen, sedan svajar världen runt i ett litet moln...Jobbat i helgen, firat pappa på lördagen, bjöd på kotlett med mos och sallad och tårta och massor med namnam till efterätt. Sedan jobb igen och efteråt idag när jag hämtat dottern blev det biblioteket och en snabb mjölkinhandling, innan middagen. Snabbt ska det gå så det är pasta och köttfärsås på spisen. Blir med basilika smak idag! Var lite sugen på att baka, men det får bli en annan dag...

fredag 13 november 2009

Fredag


Och arbetshelgen startar...Suck, ringde till Vdc igen, sa att jag var hos dem 20/10 men att det ej blivit bättre med hostan och andningen, vet ni vad jag får för svar? Du vet väl att hosta kan hålla på i flera veckor utan att man är sjuk? Nä klart att jag inte vet det med astman och kontrollen jag var på förra ggn när jag fick kortison för att stämbanden skulle få slappna av, snacka om att man känner si som en hypokondriker. Men det är jobbigt när alla reagerar när man är ute och ibland hostar så man inte får luft och ibland kan vara utan hosta ett par timmar. Slutar ju med att man undviker att prata. Ja ja suck får väl se vad de säger idag.

torsdag 12 november 2009

Torsdag


Och sotaren på besök så nu får vi elda ett år till, denna gången var det en brandskyddskontroll. Allt utan anmärkning, Skönt! Nu är det bara att vänte på att räkningen dimper ner...hög kan jag tänka mig...

Fackmöte på kvällen, mamma och systrarna passade barnen. Det är ganska trevligt att komma iväg under lite gemytliga former och samtidigt få lite viktig information om vad som är på gång runt om. Tyckte lite synd om trubaduren som spelade, han skulle stått på en scen eller något, då hade han iallafall fått lite applåder. Pojkarna är igång med spel igen men alltid härligt att de visar att de kan göra annat oxå - som att titta på tv=)

onsdag 11 november 2009

Hemma!


Efter ett dygn på jobbet, kollar in gårdagens halvåtta, programmet på tv4. Dottern sa att det bara måste jag se, det var såå synd om henne för maten såg såå god ut och hon fick så dåliga betyg. Lite stök och bök som det brukar vara, men middagen hos oss idag blir spagetthi och köttfärsås. Gott och enkelt! Foto:Tina

måndag 9 november 2009

Måndag

Lånat foto:
Och en ny arbetsvecka startar. Igår fick fiskarna flytta in, alla 4 levde, vilken lycka. Men lite synd är det om dem eftersom de får en så liten yta att husera på nu. Lite skillnad mot en damm. Dottern tycker att vi ska baka pepparkakor och julpynta redan nu. Tror hon börjat längta:) Men tycker att det är såå länge till när man tittar på almenackan. Tänk om man kunde vara 8 år. De gör inte problem och funderingar så stora. Deras problem är här, idag, nu!

söndag 8 november 2009

Ögonen

(vår grannkatt, Maja på äventyr i dammen)
är själens spegel...Dottern leker med kompisen här idag oxå, hade klätt mig i en av tunikorna och tyckte jag såg ok ut, men det första mamman sa var att jag såg trött ut. Och jag som sov till nio. Bara att konstatera. Hostan börjar att ta ut sin rätt, även om det var bättre igår. Dans med dottern i em och stora lunsen till KU. Samma matproblem som varje söndag...Alltid jobbigt att planera när dansen slutar 17.15 och pojken ska vara där klockan 18.00. Äsch finns alltid pyttipanna=) Vilket ingen tycker är särskilt gott!

lördag 7 november 2009

Lördag


Kan knappt tro det gått två dagar sedan man skrev, jag är ledig och ändå rusar tiden iväg alltför fort. Igår var vi borta på middag, porterstek, potatis och sås och glass - himelsk röra till efterätt. Sedan idag fick vi åka till mode huset och köpa skor. Stora sonen trampade igenom sina igår och så kan man inte gå nu när det är blött...så iväg idag igen och när jag kom tillbaka lekte dottern med en kompis så fullt ös igen. Men det kommer jag nog sakna när det är lugnt sedan. Stora pojken var ku-ledare idag igen, det är lite pyssel. Tider som ska passas och mat hinnas med. Bara att konstatera livet är ett pussel!

fredag 6 november 2009

Igår

På kvällen var barnen så rastlösa så det slutade med att vi åkte till nybro - enda stället där du kan köpa garn i en icabutik. Och förbi ÖB, det är ju lika bra att införskaffa rengöringsmedel när man ändå är där. Men ´så är det ju det där med fars dag...slutade med att pappan i familjen/maken fick en av våra uppskattade presenter redan igår, inte så användbart kanske, men med ett sött budskap:) Behöver ju piggas upp ibland, till och med stora killen och hans kompis började att skratta! Och ett gott skratt förlänger livet, det vet ju alla?

torsdag 5 november 2009

Usch


5.30 Piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip ringde den infernaliska väckarklockan. Vem upptäckte detta otäcka otyg? Ja inte var det jag, för jag hade gladeligen legat kvar i värmen en bra stund till. Men thats life! Inte mycket att göra åt när man jobbar morgon:)

Besök i em av syster med vilda små busar, eller små och små de börjar ju faktiskt bli stora och riktiga charmörer när de vill. Kommer när jag hämtat dottern min på skolan. Får se om hon har många frågor, hennes gamla fröken, extrafröken hade ramlat igår och fått sy så hon är nog inte på skolan idag..Funderade på om vi skulle åkt förbi och lämnat en blomma, men man får ju inte göra sådant nu för tiden. Ibland är det synd, för dessa eldsjälar som verkligen bryr sig.

tisdag 3 november 2009

Data utb...

Mer ledig tid och jag hade lagt den här uppfarten, vilket kul pärlande!
Men det var datautb idag...med tid att bara sitta....det är man inte van vid men eftersom det är ett nytt program behövdes alla skrivas in och det tog 2 timmar bara det...men sedan gick dagen fort. Ska fortsätta i morgon och sedan får vi se? Dottern varit hos tandläkaren idag, snart ska en tand dras ut. Usch och fy tandagnisslan och gråt. Imorgon blir det inte mycket skrivet då är det den korta dagen...9-22 låter som ica - tiderna, kanske där man skulle jobbat=) Men jobbigt att få upp barna, idag var de trötta...Dottern leker med bindeez - riktig pysseltjej!!!

måndag 2 november 2009

NU

Vill jag ge alla i familjen en ros! Tack för i fredags kväll, det var så roligt kommer minnas denna kvällen länge=)
Trodde jag det skulle bli lugnt i veckan men istället hade jag tandläkartiden direkt efter jobbet och fick veta att jag ska gå på data utbildning på tisdag och onsdag. Ja så kan det gå. Tur iallafall att jag, ta i trä, än så länge sluppit några större biverkningar av sprutan i fredags, mer än att det var svårt att sova i fredags natt och öm i armen...I dag har skolorna startat igen och tur är det så rutinerna kommer igång igen. Det behövs!

En påminnelse ikväll startar serien Ullared, det går inte missa=)