miss_cat

miss_cat
missankatt

söndag 28 februari 2010

Söndag

Någon som har koll på denne lille fågel?
Idag har solen "skinit" lite grann och snabbt kommer vårkänslorna fram och garderoberna låg illa till i min väg...klädrensning av gamla - trasiga skor som kanske, kanske skulle hålla till våren oxå åkte ut. För fötterna på barnen har ju givetvis växt:) Samma sak varje år men man vill ju inte göra sig av med något som kanske passar...

Den store pojkens byrå börjar gapa tom jisses va lång han blivit nu är det massor av gammalt urväxt urplockat och det som går att spara ligger i tvättmaskinen för att säkerställa att det är rent.

Åkte med dottern till dansen men det var inställt och istället gick vi och fönstershoppade i affärerna. Tom leksaksaffären fick besök en stund, men inga inköp:) Bra när man bestämt det innan för då är det mer kommentarer om vad man tycker om, eller önskar än ska ha...så här var vår dag...nu blir det jobb i dagarna två så då kommer jag inte hinna skriva så mycket...

lördag 27 februari 2010

Snabbt


Går dagarna förbi....torsdagen försvann och fredagen var tung.

Vi gick upp tidigt för att vara vid bisättningen innan begravningen. Det hade varit fint. Stora pojken och jag gick och pratade mellan gravgångarna om de vi kände som också vilar där. Klockan tio började begravningen och det var tungt, tungt, tungt.
På em åkte vi till affären och köpte gravljus så minstingen och mellanpojken fick se blommorna och tända minnesljus i minneslunden. Lika viktigt för dem att få ett avslut även om det inte är i kyrkan.
Var en tung och jobbig kväll...men ändå skönt att det var så fint!
Efter har det känts som om luften gått ur en på något sätt...

onsdag 24 februari 2010

onsdag


Har en arbetskväll ikväll men nu i skrivande stund, ligger barnen fortfarande och sover. Själv kunde jag inte ligga kvar, täppt och snorig som jag är känns det som att det bara trycker i hela hjärnan. Började med panodil. Bra start på dagen? Det blir att göra så gott det går, lagt ner träningen denna veckan så kroppen hinner återhämta sig, nästa vecka är det hårt som gäller igen. Maken är duktig och tränar på...hoppas han slipper få förkylningen bara:)

Ville bara skriva till att nu skiner solen!!! Inte alls samma mörka som är på fotot, men som ni ser gjorde vi i år uppehåll i grillsäsongen, fy skäms. Men nu är det snart dags igen!

tisdag 23 februari 2010

Tisdag


Arbetsdag idag och förkylningen har på nytt fått fäste igen....snoret har öst ner, liksom snön och just idag gillar jag båda lika lite. Skola på em idag igen....läxor i massor till nästa gång, vet inte riktigt hur jag ska hinna med men det är väl bara att bita ihop. Den som sig i leken ger....Snabbt hem och laga mat och sedan vidare till skyttet. Sportlovs skytte. Nu hemma igen och låter som en elefant, nu har det däppt igen. Går inte att få luft igenom andningshålen i näsan...

måndag 22 februari 2010

Måndag :)


Och ledig idag, skönt!!! Jag vaknade vid 4 tiden med att hela huset skakade. Vet inte vad det var, men obehagligt. Vaknade med huvudvärk sedan vid 7-tiden, och förkyld...IGEN!!! Nu rinner återigen näsan och ögonen och huvudet bultar.
Åkte in och köpte en kavaj till stora killen till begravningen, han är så fin! Kan inte riktigt inse att vår pojk är så stor och fin...men säg nu inte att jag sagt det...kan va känsligt.

Sedan körde vi förbi netto och inhandlade lite extra dricka nu när det är lov och bubbelvatten till helgen, ska ju vara ledig då.

Nu har jag bakat ett gäng bullar så vi har lite i frysen, samt när vi får övernattningsgäster i veckan.

Boken kom idag, vill ni läsa den så vet ni var den finns lägger ut ett smakprov, men det är bara ordspråk och citat till bilderna...tycker själv att den är fin. Fast pojken ifrågasatte texten vid hans bild...när man är 17 är inte mycket seriöst....förklarade att det är då fester och annat kommer in, något de flesta inser, fast inte just då...det kommer senare när man närmar sig 40 eller så:) Det är ju när man tittar på fotografier man inser så mycket som händer runt om en på ett år, försvinner på ett ögonblick, men med fotografier stannar många minnen kvar...

söndag 21 februari 2010

Söndag


Hej alla glada, nu har jag jobbat färdigt denna helgen. Snabbt hem till familjen och koka korv för att snabbt åka med dottern till high school musical med kevin borg på turne, jösses vilket gäng! Så underbart duktiga! Hade gärna fotograferat lite men man måste ju respektera deras önskan med mobil och kamera fritt. Finns en trailer på: http://www.youtube.com/watch?v=1QL9g6mjZRo så kan ni förstå att vi går och nynnar på sångerna igen, för de var duktiga!!

fredag 19 februari 2010

Fredag

Tänk när detta foto togs, klagade vi över värmen...känns som en evighet sedan.

På morgonen idag ville jag skrika, Snö, igen.
Och plogbilen körde förbi - precis när vi skulle köra till skolan, bara att gräva ut bilen igen...
Efter att ha lämnat barnen skulle jag i min goda föresats till gymmet, men kände inte riktigt för det...
När jag börjar plocka upp kläderna har jag missat byxorna...hrmph.


Tur i oturen har jag alltid badkläderna med ifall jag skulle ångra mig så det blev simning istället. Kanske bra det...


När jag kom ut på parkeringen hade mina grannbilar parkeringsböter, suck idag är det många besvikna människor som kommer ut till sina bilar, simhallen har blivit p-botens mecka!


Blev till att styrketräna haha hemma istället nu har jag skottat uppfarten och gången, framför brevlådan=) Väntar en kopp kaffe och bubbelvatten innan en kväll på jobbet.

torsdag 18 februari 2010

Taget ur barometern:
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/kortvaxt-fonstertittare-i-smedby(1781851).gm
Kalmar i går 16:32 Uppdaterad i går 17:06
En fluktare har upprepade gånger setts i ett radhusområde i Smedby.
På onsdagen såg en kvinna på Cronstrands väg en man som gick runt och tittade in genom olika fönster i grannskapet. Liknande händelser har inträffat sju-åtta gånger i Smedby. Mannen är kort till växten och var klädd i en grå mössa. Polisen tar gärna emot tips från allmänheten rörande den fluktande mannen.

Grannsamverkan har fått ett nytt uppdrag...va tråkigt att det finns vissa som inte kan respektera den personliga integriteten, men nu är det många som troligen kommer att hålla ögonen öppna, för oftast flyttar de bara på sig ett område eller så. Positivt så länge snön ligger kvar är chansen större att se vart han gått...

måndag 15 februari 2010

Måndag


Och började jobba tidigt idag, känner nu i skrivande stund att det svider i ögonnen. Hem och hämta dottern i skolan. Lekte sedan med en kompis framm till middagstid då vi avnjöt en tacos på rester...perfekt när helgens sallad finns kvar. Nu väntar en lugn kväll framför tv:n och sedan sängen ett par timmar innan nästa pass tar vid...har gjort färdigt läxorna, blev 8 ark att lämna in till nästa lektion, men skönt att ha det gjort, nu är det bara att hoppas att man gjort rätt.....det är den tunga biten....bara att göra som katten, ta dagen som den kommer...

söndag 14 februari 2010

Söndag


Idag rinner ögonen och näsan, nysningarna kommer med jämna mellanrum, trodde i min enfald att det kanske är allergi, och tog en allergitablett, eftersom vi stökat runt en del i helgen, men pyttsan. Förkylning som ett brev på posten...Och inatt sov dotterns kompis över, blev inte mycket till sova..när man äntligen var ledig, typ jätteledig? Sedan hade vi dans med dottern och sonen skulla till KU, och idag skulle de till R-by holm så det blir att snabbt hem och hämta igen. Nu ska jag straxt hämta hem honom. Blääääääk vad jag avskyr rinnande ögon... jobbar 06.30 jippie imorgonblir spännande att se hur jag ser ut då=) Lånat foto av lillasyster! Visst är det vackert!!!

lördag 13 februari 2010

Maken...


På make, han leker med en regel inne i huset och den tjuter som om brandlarmet gått...riktigt enerverande.
Suttit med pärlor idag, ska bli en tavla på sasa, får se hur den kommer att se ut när den blir färdig.
Dottern lekt hela dagen idag med en kompis så nu när de varit därhemma en stund kommer hon nog vara lite trött...hoppas jag. Efter discot igår var hon så slut att hon somnade i soffan:)

Melodifestivalen ikväll. Hoppas det blir lite braiga sånger, fast oftast tycker man ju att hälften är sisådär.

fredag 12 februari 2010

Fredag


Fredag är en veckodag som i Norden är, enligt vissa forskare, uppkallad efter den fornnordiska guden Odens hustru Frigg. Andra forskare menar dock att den uppkallats efter gudinnan Freja, som eventuellt var samma gudinna som Frigg.
Fredag kommer efter
torsdag och före lördag.


Det är viktigt vetande detta!!!


Igår hann vi med skyttet på kvällen men oj va dagarna går fort, hann knappt lägga mig ner och sova så ringer klockan, rackans redan 6.40. Upp med alla de "små" frukost, skola, och iväg till simhallen, 50längder hann jag med idag innan det var alldeles för trångt i bassängen och det inte gick att simma längre. Ibland önskar jag att de byggde ut och gav pensionärerna en egen bana...nu drar jag inte alla över en kam utan bara damen i blå baddräckt som alltid simmar i mitten och tar upp tre banor fast hon är liten och egentligen bara skulle behöva en halv bana=) Träffade en tjej som simmade samtidigt med mig sist oxå - vi har visst samma vana och lyckan var gjord när hon och jag hade hela motionssimmet själva=) Är lite roligt när man möter varandra och inser att båda tänker samma sak utan att ha sagt ett ord...vet inte ens vad hon heter?
http://http://www.youtube.com/watch?v=NsBNjhhW7Eg&feature=related
Sedan har jag nu suttit med läxan. Ska skrivas ut och ritas lite sedan är den klar. Men någon dö-tid hinner man minsann inte med om 10min nu ska jag hämta dottern igen och ikväll ska mellanpojkens klass ha disco - gissa vilka som får följa med som hjälp vakter? behöver ju inte känna mig sysslolös, så här en ledig helg, eller vad tycker ni? Vet ju vad sysselsättningen blir till sådär 23.00 ikväll, men vad gör man inte är ju kul att de vill att man är med, kan ju faktiskt va lite pinsamt med tjejer och en mamma som kollar så egentligen ska vi ju vara stolta att de inte skäms för oss alltför mycket=)?

torsdag 11 februari 2010

Torsdag


Hinner knappt med att känna efter...Slutade jobba på morgonen idag, direkt till gymmet och gjorde det jag skulle, fast pratade nog lika mycket hmmm....

Sedan vidare hem där väntade tvätt och disk så lydigt, beviset att man inte hinner med. Sedan tända en brasa 15grader inne, hua!!!

Började med läxorna kommer bli lite tufft att hinna med ibland tycker jag det känns som och då är det bara början, men den som sig in i leken ger=)

Hämtade dottern och nu leker hon med en kompis och jag lagar mat. Ikväll ska hon på skytte igen, får se om hon är laddad.....

tisdag 9 februari 2010

Tufft..


Det är tufft att prova kläder=) Har nackspärr idag efter jag provade kläder i affären igår, hade inte föreställt mig att det skulle vara så jobbigt att ta av sig kläderna, satt jättebra men jag har helt klart problem med mina stora armar och svårt att få kläderna över huvudet...och det straffade sig idag med den goa spärren...

Ska till vatten workouten sedan, hoppas att det hjälper till att släppa det lite, sedan skola och efter det direkt till jobbet, snacka om fullt ös...är väl hemma vid 22.30 kanske...tur att familjen är van.
Ska tände en brasa i kaminen så att det är varmt när familjen kommer hem!

måndag 8 februari 2010

Måndag

En snabb tur till gymmet direkt på morgonen efter att ha lämnat barnen i skolan, vidare till ica för att fixa hårfärg till mig och dottern, hon vill ha en slinga=)
Sedan in till stan för att uträtta lite ärenden och kolla efter kjol, visade sig att jag hittade ingen...tillhör inte modet just nu med svart långkjol eller sedesamt nedanför knät...nä kort eller kortkort eller ingen alls...så nu får vi se vad det blir?

söndag 7 februari 2010

Söndag-skyldig?


Och 2 arbetsdagar har gått förbi, eller tre kan man väl säga eftersom jag gick av idag. Tvättat och vattnat har det blivit, höll på att vattna kattrackan oxå...hon hade kissat i sonens jacka, slarvern hade inte hängt upp den utan bara lagt den på golvet, och detta, det gillar hon och det går snabbt ska ni veta...

Då är de inte så gulliga...visst ser hon oskyldig ut också? Jag har inte gjort något.
Gråtit en skvätt idag med, jobbigt att läsa begravningsannonserna i tidningen idag, tittade inte igår eftersom jag jobbade. Och ville inte att maken skulle läsa upp dem i telefon för mig på jobbet, det tar på krafterna att åka bergochdalbana i humöret, brukar annars vara ganska stabil och antingen skratta eller gråta, men just nu kan jag inte säga vad som kommer från en situation till den andra...

torsdag 4 februari 2010

Torsdag

I år är det verkligen vinter...
Tillbringade morgonen i simhallen, fick sällskap av 2 glada damer i 70-års åldern. Visserligen var där många andra i bassängen, men inte lika pratglada=) De simmade visst varje måndag och torsdag så vi lär nog ses fler gånger...

Vidare till maxi och handlade inför helgen, är ju på jobbet då...sedan ska dottern hämtas (leka med en kompis) och maken ta blodtrycket på vdc, efter middagen ikväll är det dags för skytte igen...fullt ös...

onsdag 3 februari 2010

Gymdag


Idag tillbringade jag morgonen på gymmet, men som vanligt tur att jag inte var helt själv. Hade åter tappat bort schampot och dusch cremen på golvet i vår jättegigantiska tvättstuga=)

Börjat lägga märke till att varje morgon går en parkeringsvakt på parkeringen vid nio tiden, gäller att ha koll på p-skivan...vilket jag har försökt ha koll på... med miss på en dag då maken sprang ut och rättade till missen...Jobbar kort kväll ikväll, vilken lyx

tisdag 2 februari 2010

Nu

Foto lånad från annan sida vilken ej gick att lägga som genväg...
Är jag inskriven för att läsa upp poängen till undersköterska. Var på första träffen idag, blir ca 400 poäng per termin och träff varje tisdag....japp blir till att kolla med chefen hur detta ska lösas, jobbar i stort sett alla tisdagar=) Har ju läst 350p och så får vi se vad tidigare utbildning ger på detta....annars sitter jag med två utbildningar, och det är ju bra? Kan ju byta jobb om man känner för det...eller inte för då är ju även denna omodern.

Maken lyssnar på hassan...hoppas ni kommer ihåg deras busringningar annars kan ni alltid kolla på you tube=)
Sedan lite av det dystra har han varit iväg och fixat idag.