miss_cat

miss_cat
missankatt

onsdag 31 mars 2010

Jobb


å jobb å jobb aldrig hör jag annat....skulle man kunna tro men när man väl kommer hem är man så trött på jobb att man bara vill njuta av sin ledighet, men det är då, just då den lilla luringen snurrar in och sätter fäste i ens tankar....

Läxan, du måste göra läxan....

Så som tur är har jag nästa veckas arbete klart, så när som lite latinska namn på matspjälkningsorganen. Vilken tur att över påsklovet är det läsning som gäller, det är lugnt. Behöver ej bråka om datorn.
Besiktning av bilen är det imorgon, förhoppningsvis efter att de smygande männen med alla sladdar varit här...

Telegubbarna kommer hit i morgon igen, nu bråkar ledningen med oss igen, vilken följetong. Frågan är vad de kommer att riva nu? Förutom det de rev sist....hela marken utanför altan dörren...och i häcken....

måndag 29 mars 2010

Måndag


Trodde att jag skulle få det lite lugnare denna veckan men icke. För första gången någonsin missade jag att jag skulle jobba tidigt. Bara att rusa ut i bilen, nu ett par timmar senare har jag satt mig med morgonkaffet. Frukosten hanns inte med. Dottern hämtad, leker med en kompis. Snickaren är på taket, och snart är det helt och vi kan fixa till pannrummet så att allt är ok!
Tvätten i maskinen och förberedeer middagen.

Fick veta att min träningskompis väntar barn, hon ringde och sa -Du hade rätt! (jag frågade för ett par veckor sedan, otäckt ibland den där känslan att känna...)

Och idag har vi, maken och jag varit tillsammans i 19år...nästan halva livet:)


söndag 28 mars 2010

Tänk..


Vad mycket gott det finns. Har precis ätit varsin grillad köttbit med potatisgratäng. Det är ju såå gott. Kom nyss på att det var dags att ställa fram klockan idag. Det är aldrig lätt att hålla ordning på alla små ändringar som blir. Ska straxt åka med dottern till dansen och store killen är på KU. Dagarna rullar på, påbörjade projekt trädgårdsröj igår och fyllde kompost tunnan. Imorgon är det fortsättning på projektet, men allt får ligga kvar på marken för att se om det senare går iväg av sig självt. Testar på prov för första gången i år.:)
Har laddat upp med jordsäckar som jag senare tänkte slänga ut på landen.

lördag 27 mars 2010

Lördag


morgon....och har inget roligt att skriva för tillfället, så jag länkar er istället till lite vardagsironi.


Jag sitter allt som oftast med ett litet leende när jag läser denna. Önskar att man själv kunde skriva på detta sätt.

Ha en bra lördag därute, och ja sovmorgon fick jag....ända till 06.40:)
Det är så skönt att få sova ut när man är ledig varannan helg...

torsdag 25 mars 2010

Torsdag


Och äntligen hemma...åkte först direkt till träningen och gymmade en timma. När jag kom hem hade jag planerat läxläsning. Men telegubbarna ringde på dörren och skulle gräva i ny ledning, så vi slipper luftledningen. När det var dags att hämta dottern skulle de på lunch, men skulle återkomma efteråt. För någon mätning, men det visade sig att de aldrig dök upp. Och efter de åkt fungerade inte telefonen...så nu har vi internet men ingen hemtelefon:)

Detta blir ju helt klart en lång följetong...felanmält igen så nu får vi se hur lång tid det tar innan de dyker upp igen.

Tack för att mobiltelefonen är uppfunnen!!!

onsdag 24 mars 2010

Hej där ute


klockan är nu halv åtta och jag skriver lite snabbt ner ett par rader för att visa att jag finns här:) om än något frånvarande...

Igår var jag i simhallen 08.30 efter skolan startat, 10.00 på möte, 13.30 i skolan, 15.00 på jobbet och jobbade till 22.00. Hemma 22.30 suck.

Dagen idag är ännu mer pressad.....

8.10 lämna i skolan, 9.00möte, 12.00-16.00 fackmöte och 16.00 arbeta till imorgon. Frågan är var man ska pressa in maten, men bredde mig mackor så jag får i mig ordentlig lunch iallafall. Träna efter jobbet, men sedan är jag ledig...blir att lägga ner energin på läxorna denna lediga helg, och familjen givetvis. Längtar till vi går in i rörlig tid då jag kan byta helger lite mer. Känns ibland väldigt långt till november...

måndag 22 mars 2010

Måndag



Ledig idag och en dotter hemma... halsont och lite huvudvärk men pyssla orkar hon:)


Pysslat och målat och tittat på lucky luke sedan morgonen idag.


Det blir många teckningar och påskliljor det...

Kajorna har börjat att samarbeta med skatorna så nu sitter skatorna på marken och väntar på att maten kommer flygande ned till dem, så skulle man ha det!

söndag 21 mars 2010

Hej därute!!


Kommit hem efter 2pass på jobbet, trött och trött...

Snabbt förbi citygross och vidare hem för att laga middag till våra vänner som skulle komma kl 13. Hemma kom samtidigt en kompis till dottern och mellan pojken hade redan en kompis här så det var fullt hus:) (som oftast)

Tyvärr fick dottern huvudvärk och feber samt ont i halsen så vi får väl se vart det leder. Hemma imorgon med all säkerhet och sedan får vi se..

Men middagen "bröllopsfile" med klyftpotatis var mums! Tack lillasyster för det smarriga receptet, alltid gott med något nytt.

Idag fyller våran lilla 11år!!! Tänk att hon är så gammal? Kan man inte tro om vår lilla kramiz=)

torsdag 18 mars 2010

18 mars 2010

Det gäller att veta hur man tar sig in och ut för att få tag i godbitarna....


Cykla är kul, en blandning mellan förr och nu:)


Fjärrvärmecentralen, ser nästan ut som att huset har vällt... Och det är fortfarande gott om snö ute, barnen har studiedag idag men både dottern och mellansonen ville följa på ut en promenad, visserligen hade de cyklar. Vi gick en runda runt ebbetorp. Blev glada när de såg kossorna ute med sina kalvar varav två hade rymt.

Nu har vi precis ätit lunch och dottern är med en kompis. Efter middagen blir det att fara runt lite grand, bla fixa lite mer ved...börjar eka lite i garaget...

onsdag 17 mars 2010

Vilken dotter vi har!


Idag har varit en halv aktiv morgon med en timme på gymmet, lite koll på film, änglagård, vet inte riktigt om jag ska ta den som arbete eller ngt av de andra förslagen (ska skriva 3-4sidor), men nu är den sedd iallafall. Förberett middagen och hämtat dottern. Nu har hon sparkcyklat (max 5min) Kommer sedan inrusande....jag måste göra en teckning till Sally!
Snabbt målade hon henne en häst och nu är hon där inne och förgyller förhoppningsvis hennes dag en liten, liten snabb stund.
Torkat av golven men fy vilken tråkig golvmopp, köpte en på ica men torkar inte alls som jag vill...
Klockan fyra är det dags för utvecklingssamtal för mellanpojken, nu är hon inne igen och pratar om att sparkcykla Igen! Tur att man hänger med i svängarna, NOT!
Studiedag imorgon så då blir det nog inte lugnt många sekunder...

tisdag 16 mars 2010

Tisdag


Varit på jobbet sedan halv sju imorse, ibland blir det tidiga, lååånga dagar. Men nu är jag ledig i två hela dagar om man bortser från träning, utvecklingssamtal, lediga barn, skytte mm. Sedan är det dags för arbetshelg igen med allt vad det innebär.:) Tur att man har ett lugnt hemmaliv...

Mammiz kom förbi en stund vilket var skönt när man känner att de lediga stunderna är alltför små för att hinna njutas av!

måndag 15 mars 2010

Måndag


Hemma efter en tidig morgon och ett pass på gymmet, snabbt tvätta av sig, plocka i ordning, hämta dotter och nu är det vattnat och middagen äten, kladdiga makaroner och köttbullar...snabt går det. Nu glöder det i kamminen och det är snart kväll med lite mys...framför tv:n. CSI startar ju ikväll, det får man bara inte missa! (även om jag motvilligt nog somnade sist det visades får skylla på trötthet...)
Lämnade in kameran så nu ska jag förhoppningsvis slippa svarta prickar. Yippi!
En liten snöängel från mig till er!!! (dem blir man aldrig för gammal för, kom ihåg det när jag är pensionär, ut med mig i snön, och gräset och titta på himmelen med för den delen).

söndag 14 mars 2010

Söndag


Varit hos lillasyster och tittat på magen där den kommande kusinen(systerbarnet) virvlar runt i:) Dottern höll låda på sitt eget majestätiska sätt och utmanade alla på UNO. Direkt vidare till dansen...rackans vattenflaskan var hemma, men fick en petflaska att ha vatten i.
Maten blev inte välplanerad precis... mcdonalds och sedan snabbt hem till sonen som kl 18 ska vara i kyrkan, skönt att vara ledig då, det är tighta scheman ibland, vet inte riktigt hur jag planerar men det funkar precis! Är ledig åtminstone till kl 06.30 imorgon bitti.
Visste du om att du har de onda, goda och fula i trädgården?

De goda är bla nyckelpigor,daggmask, tusenfoting, bin, padda, groda, tvestjärt, blomfluga, spindel, rödhake och svala

lördag 13 mars 2010

Förslag?

Letade recept på bra bjudmat och detta hittade jag:
Deg är en lätt ölsmakande smårätt som ligger någonstans mellan röra och fast föda i konsistens. Den är mer mättande än vad man kan tro, så man bör se upp och inte äta för mycket. Men rätt doserad är den en försummad läckerhet i vår svenska matkultur.
Recept:
25 gram jäst
2½ dl vatten
2 msk olja
½ tsk saltca
5-6½ dl vetemjöl.
Blanda ihop alla ingredienser tills konsistensen känns som brösten på en delvis ruttnande drunknad kvinna.
OBS! Detta är ingen bra mat för glutenallergiker.
Blev lite full i skratt för det var inte riktigt vad jag hade i tanken när jag skrev in detta på google
vet inte riktigt vad jag hade tänkt mig som ny rätt att tillaga, mer än något jag ej testat förut, men inte hade jag tänkt på obakad deg...
Finns ju miljarder olika maträtter som bara väntar på att man vågar prova att tillaga dem men nog hade jag tänkt mig något varmt?

fredag 12 mars 2010

Igår/idag


Hinner inte med riktigt just nu. Igår tog lilltjejen simborgarmärket, vi hejjade givetvis på!! lyx att kunna vara med när de gör dessa saker. Sedan jobbade jag natten och familjen var på skyttet. Idag kom jag hem satt lite med läxorna, hämtade dottern på skolan och nu är det dags för middagslagning, så kan det gå när livet är hektiskt, de enklaste sakerna sorteras bort först...

onsdag 10 mars 2010

:)


Sitter just nu här efter att ha varit på jobbet ett par timmar och suttit med schema, ska snart tillbaka dit för ett arbetspass. Fick lite ångest över ett nytt gäng läxor som ska skrivas ner och känner att tiden räcker inte till...så hamnade jag här istället men, men så blir det ibland. Måste ju behålla lite kontakt med omvärlden.
Började skratta igår, maken körde iväg ett ärende med bilen, just idag fick han stå vid staketet vid vägen...när han kommer tillbaka in är det utan ett leende, grannbilen har blivit framflyttad under tiden och han kan knappt parkera. Då känndes det för min del skönt att han fått uppleva det jag varit med om så många gånger när man kommer hem, att grannbilen kört fram - så man knappt får plats...tänk om en del kunde reflektera lite mer?
Hoppas allt är bra med er därute!

måndag 8 mars 2010

Måndag


...Igen och gymmet avklarat, köpt lite kryddor och lite fröer som jag funderar på om dottern och jag ska sätta i jorden idag? Känns ju lite så där eftersom det fortfarande känns som om det vore vinter...

Trött var jag idag när klockan ringde, tänk om man fått sovmorgon om så bara en dag och sluppit gå upp. Men, men det kommer kanske på lördag, men då är jag ju van att gå upp tidigt så klockan åtta kännns sent, får skylla mig själv som jobbar varannan helg...

lördag 6 mars 2010

Lördag


Jobbat natt, i dag var vi på prisutdelning skyttet som dottern var och sköt igår hade prisutdelning kl 14.00 idag. Dottern fick en plakett och var SÅ lycklig, gick själv fram tog i hand och tackade. Sedan hem till en av systrarna och hennes tvillingpojkar på ett trippelkalas. Nu är det alldeles strax lördagsmys innan en ny arbetsdag imorgon igen.

fredag 5 mars 2010

Nu


...är veckans träning avklarad, bara att ta tag i arbetshelgen som ligger framför mig.

Insåg när jag kom hem att även om det är kallt måste det nog räknas som vår i mina ögon för här har snödroppen tittat fram vid garageväggen=) Tar det inte länge innan knopp för knopp vaknar upp.

Ikväll ska dottern vara med i sin första skytte tävling, åh va tråkigt det känns att inte få vara med, bara detta att kunna vara där!

Grattis lillasyster Linda som fyller år idag!!, tyvärr kan jag inte överraska dig ikväll heller...får bli en annan kväll. Mer semester åt de som arbetar kvällar borde bli ett nytt lagförslag!

Thats my day in life!

Hoppas ni andra får en mysig helg!!

onsdag 3 mars 2010

Onsdag


Hemma från jobbet igen. Så skönt. Ibland har jag bara sån hemlängtan och skulle kunna låsa in mig, bara att konstatera jag trivs bäst när jag är hemma och kan lägga upp dagarna som jag vill. Direkt efter jobbet åkte jag och träna, min instruktör var där, jag får inte höja ryggen mer nu utan fick två nya maskiner istället. Trodde inte att jag skulle få höra det utan snararre att jag kanske skulle behöva öka lite...jaha är kanske starkare än vad jag tror? Därför blir det nog bra med simning i morgonbitti.

Sitter nu med läxan reflekterade över vilken skillnad på ämnen förra veckan celler och mikrobiologi, igår var det kultur-subkultur så det håller jag på att fördjupa mig i för tillfället ska skriva ner en massa till nästa gång. Japp fritid har jag helt klart gott om, men allt annat hamnar i skymundan tex datatiden:) Men ni är ständigt med mig i mina tankar. Tack mamma och systrar att ni finns!!!

måndag 1 mars 2010

Inbrott..


..läste precis nättidningen att det varit inbrott på ica kl 0200 inatt, och jag har inte vaknat? Undrar om de bytt till ett tyst larm, har ju alltid hört det förr. De fångade visst förövaren efter att han kört i diket. Vilken tur! sådant känns inte som att det lyckas med så ofta.

Jobbat sedan 08.30 idag med en snabb tur på gymmet emellan...fick lite andrum iallafall. Trött är jag nu och ska hoppa i sängen för att se om lite kvalster kommer att lämna plats till mig=)
Sov så gott alla där ute tänker på er!