miss_cat

miss_cat
missankatt

tisdag 31 augusti 2010

Tisdag


Nu ramlar dagarna på, igår var jag och simmade på fm, sedan iväg och fixa presenter...till onsdag och sedan vidare till möte kl 13...barna skulle fixa korten på banken sedan blev det snarklådan.

Idag var det nästan lika illa:) Började 6.30på jobbet, sedan möte och skolan på em. Efter var det hem och fixa middag och vidare in till dotterns första blockflöjtslektion. Gissa om jag blev snopen hon var enda eleven i hela kalmar så hon har egen träning 20min i veckan. College tröja på New Yorker till stora grabben 2st...Iväg till citygross och fixade tårta inför morgondagen och nu är det tro det eller ej kväll igen...

söndag 29 augusti 2010

Söndag

Dottern var på fm på loppis med en kompis medans maken och jag tog en promenix och lämnade filmerna vi hyrde igår och tog sedan en promenix runt ebbe på 4.5km. När vi kommit hem och lunchen var avklarad, blev det tujan som fick sig en klippning inför nästa år. Aj vad ont jag har i händerna nu, sista metern var det endast envishet som gjorde att det blev klippt.. Dottern hade köpt oss en tavla på loppisen, tror hon ville säga oss någonting, typ jag vill ha en ny katt...fatta!
Sedan tre katter som satt ihop i keramik och en glas elefant. Tror minsann att hon börjar bli stor.
En katt vill bara vara
på platser där den trivs
och om det inte passar
kanhända att den rivs.

En katt vet vad den vill
och aldrig blir den velig.
Men fast den är sin egen
är den också kelig.

Och ljudet när den spinner
kan få en riktigt lugn
när den gonar sig i solen
eller värmen från en ugn.

Ja en katt har nåt att lära
oss som stressar runtomkring
-för den kan slappna av
och göra ingenting
Nu har vi avslutat middagen och barnen leker här. Det går alltför snabbt till morgondagen med skola och allt vad det innebär.

lördag 28 augusti 2010

Sicket tråkväder...


Såg slutet på en film idag på förmiddagen, slutade med att tårarna rann. För en del är livet så hårt.
Tänt lite ljus och hyrt film på ica till kvällen idag, när hela familjen är hemma och lediga tillsammans. Mellansonen har sovit borta inatt.
Dottern var hemma igår, de hade ringt från skolan eftersom hon mådde dåligt, maken försökte nå mig men jag satt på utbildning och jag hade satt telefonen på ljudlöst men som den gör rätt var det är så hade den stängt av sig så jag märkte inget förrän jag kom hem. Rackans telefon. Men dottern var glad och nöjd och inget illamående där...
Så kan det va ibland...

torsdag 26 augusti 2010

Fel?

Det är inte ofta man får köra på fel sida av vägen utan att polisen står där, men det händer! Första dagen jag hade möjlighet att åter ta upp min träning öppnar inte simhallen förrän tio...tur de ändrar till nya tider i nästa vecka. Tog istället på mig mina skor för en ordentlig promenad. Aj,ajajajajajaj vilka blåsor jag fick på fötterna typ 2X2 cm har ju inte haft gympaskor på hela sommaren men jag har bestämt mig för att nu i höst blir det simning och promenader istället. Byggde ju bara mer muskler och mer vikt på gymmet visserligen väger muskler mer än fett men inte till vilket pris som helst så se upp längs vägarna nu går jag (fast nästa gång med plåster på fötterna)!
Har suttit med läxorna i två timmar nu, dags att ta lite paus innan jobbet börjar till 11.30 i morgon. Nu är det inte lugna gatan längre, eller ibland känns det ganska lugnt.
Heja vänster trafik!!!

onsdag 25 augusti 2010

Onsdag:

Om du har stökigt hemma, gör så här:
1. Skapa en mapp på datorn.
2. Ge mappen namnet "Stöket i huset."
3. Ta bort mappen. 4. Datorn kommer att fråga:"Vill du ta bort stöket i huset permanent?"
5. Klicka på ja- knappen.
6. Lägg fötterna på bordet,
ta en drink och bara NJUT"......

tisdag 24 augusti 2010

Virrig?


Virrigare virrigast?

Kan knappt komma ihåg vad jag gjorde igår men tänker jag efter vet jag ju att vi var och gratulerade morfar som fyllde 87! Dottern hade med sig en kompis och de fick följa med in till staden där vi fixade identitetskort inför framtiden och bankkort vilket börjar bli dags, tog en sådär 2,5 timme...kul lekstund de små barna fick=) Slutade att de fick happy meal på mcd.

Idag började jag första dagen på jobbet efter semestern, tala om jobbigt att börja halv sju, jag som varit uppe kl 9-10 tidigast hela sommaren någon gång tidigast 8.00...samt sitta med schema för 4:a veckor, sedan vidare till skolan och nu har jag läxor igen, suck när ska jag hinna dem? nu får jag dessutom jobba extra för vi är kort om folk, mycket plustid blir det, så det där med träning jag skulle börja med hinns max 1ggn denna veckan och då är det pusslat till max...
Sedan har barnen nya tider, schemaan och blanketter som ska fyllas i så vem fick in till staden och ordna nya gympa kläder? Det börjar med idrott imorgon och kläderna börjar växas ur...Suck:)

söndag 22 augusti 2010

Söndag


Helgen har bara försvunnit?

Vet inte riktigt hur det gick till. I fredags skulle vi handla inför gårdagens kalasande. Sedan skulle vi till makens bror som bor på Öland. Mumms blev det till middag och efterätten blev mumma:) Klockan 23.00 kom vi hem, vi som skulle komma hem tidigt, men barnen "lekte" och vi hade alltför mysigt så när vi kom hem fick jag grilla kycklingen till kalaset.

Igår hade vi kalas för de tre födelsedagsbarnen, nöjda och glada var de alla tre. Förstagästerna kom vid 11.00 och sedan var det fullt hus till nio ungefär. Hemgjord planka serverade vi, med potatissallad, kyckling och kassler och diverse frukt och kex...kameran glömde jag bort i villervallan så suck, inga kort blev tagna...men ett lugnt och gemytligt kalas blev det, där alla kunde sitta och samtala i lugn och ro:) Skönt!
Idag vaknade vi abrupt kl nio av en moped som tvärnitade utanför och sedan blev det helt tyst..panik! sedan ringde det på dörren och vi flög upp. Store killens kompis, de skulle till simhallen kl 11.00. Han vet hur man snabbt får upp sovande människor, trodde det hänt en olycka...
Men tyvärr hände en olycka för en stund sedan, en björktrast flög in i vår altandörr, men det var en mopsig liten krabat som lyckligtvis återhämtade sig efter en stund, men inte det minsta rädd. Bara satt och tittade på oss som om vi var aliens från en annan galax. Nu har "kompisarna" hämtat honom och för tillfället i skrivande stund så är allt lugnt!

torsdag 19 augusti 2010

Grattis!!!


På din födelsedag, sonen fyller 16 idag=)
Snart kommer väl skorna stå uppställda på rad,men inte idag när det är din födelsedag...
en sovmorgon du fick litegrann även om vi inget på bilbingon vann.
Det blir väl en och annan kaka som de som vill får smaka men på lördag blir det galej undrar om det blir ett stort tjohej?
När alla kommer för att er få gratta, bara att börja träna på att bocka, buga och tacka!
Foto:Welikeit

tisdag 17 augusti 2010

Vaknade

av att det regnade lite lätt på rutan, men sedan var det som om himlen öppnat sig och det vräkte ner i 5 min. Trodde att äntligen blir det lite svalare nu när regnet kommer...men ack och ve bonden bestämde sig för att gödsla på åkrarna så nu "stinker" det riktigt illa och vi kan inte ha öppet någonstans och solen tittar fram så någon svalka i denna tropiska fuktighet som vi just nu har verkar inte heller dämpa sig. Visst ska inte klaga på värmen, men fuktigheten gör allt jobbigt, det klibbar liksom hela tiden.

måndag 16 augusti 2010

Hipp hipp hurra!!!

Idag är sonens födelsedag!!!
14år har försvunnit i rasande takt, men herreguuuud, vilken massa skratt.
Tokigheter har det flera varit, här kom ett av dem i svartvitt..
I plurret du for med hjälp av din store bror:) Mycket av din tid går åt till att spela, men du behöver ju inte sitta och vela
Du vet vad du vill och kan inte sitta still
spelar en stund och sedan ut och gå, ja det är vad dagen oftast går ut på
önskar dig därför en bra dag, både storebror, lilla syster, far och jag=)

söndag 15 augusti 2010

Hipp Hipp Hurra!


Önskar dig min lilla syster en solskensdag:)
Men tyvärr på himlen är nu molnen grå, så av oss hoppas jag du får minst ett leende eller två.
Dagarna går alltför fort, nu får man minnas dem på kort
Vet att du i luleå trivs, så nu lever vi med avstånd på detta vis.
Men att hålla kontakten på datorn går ju också bra, man kan ju faktiskt skriva ett par rader varje dag.
Fast nu är du här och till din fest vi kommer med buller och bång, men utan hammare spikar och tång.
men med kameran i hand tar vi dej i famn.
Och har med oss alla minnen under vinterhalvåret, men vi går väl hem vid åtta snåret:)
Kramiz systeryster!

lördag 14 augusti 2010

Beslut?


Livet är fyllt av beslut, igår bytte sonen inriktning på gymnasievalet. Det är snabba beslut när det väl gäller.
Var hos en kamrat igår och hennes dotter och min lekte och badade i bassäng, skönt att ha lite annat att tänka på, var en trevlig stund med prat och fika. Men så fort vi kom hem igen började hon gråta och önska att det fanns en annan katt här så hon också har en att gosa med. Det är hårt livet, för missan gosar ju bara med dem hon vill, när hon vill.
Tuff natt, saknar min fot och ryggvärmare...dottern gick och la sig i soffan...

fredag 13 augusti 2010

Ny dag


Nya tag fast ack så tunga. Har inte sovit så mycket inatt, sedan kom dottern upp och kunde inte heller sova. Det är tungt att sakna så innerligt att det svider i själen. Hjärnan kan liksom inte koppla av utan känner instinktivt att någon saknas vid fötterna eller bak vid ryggen. Väntade in i det sista med att lägga mig eftersom jag vet att han alltid var först upp i sängen innan mig och alltid var sotis på boken jag läste. Först in på toaletten och först in i dotterns rum vid läggdags. Ja jag kallar honom fortfarande vår lilla bebis för han betedde sig som det ssamtidigt som han gick runt och vaktade mig vart jag än gick. Saknaden är stor...kommer ta ett tag att förstå, detta är ju ett av sätten att inse faktum. Och tårarna rinner igen, suck. Blir en lång jobbig dag...

torsdag 12 augusti 2010

Torsdag

Idag fick vi avliva vår katt sasa. Tungt beslut och ack så oåterkalligt, men han fick nu inte behålla någon mat eller vätska och lidandet känndes inte rätt.
Så en kväll med ledsna barn...och en ledsen mamma...

onsdag 11 augusti 2010

Big Smile=)


Du är med i dolda kameran=)

De hade kunnat varit här idag, sonen och jag tog som dagsprojekt att klippa gräsmattan. När jag skulle lyfta slangen till reningsverket i bassängen sprack den i två delar. Och jösses vad snabbt jag kunde hoppa=) Så nu håller vattnet snabbt men säkert på att lämna bassängen och semestern som inte ens är slut, så kan det gå när man tycker att dagen är seg och tråkig, måste träna på att inte klaga över att inget händer för helt klart händer det saker hela tiden, bara inte händelser de jag vill...

tisdag 10 augusti 2010

Vardagen...


Är helt säkert på intåg, tidigare morgnar. Usch..
Många bilar/bussar utanför fönstret kl 7 redan.
Barnen börjar leka med kompisar igen (från morgon till kväll) och kylskåpet behöver fyllas.
Tvätt och vattning av blommor och frukost, lunch, middag, kvällsmat.
Blurk hade gärna gått tillbaka en vecka eller två och upplevt en semester till:)

söndag 8 augusti 2010

Igår


30 års kalas, det längsta jag varit på där det serverades sallad, potatis, kyckling mm samt tårta och kaffe efter...5 timmar tog detta:)

Men trevligt och gott, mest förvånad att det kunde ta så lång tid.

I dag har det varit en lugnet före stormen dagen. Mellan sonen sov 13 timmar, sedan har han varit lättirriterad och rastlös, önskar sig sol och ut och åka.

Store sonen sitter idag mest framför datorn, men nu stal jag den en stund. Dottern är i skogen med mormor och moster så hon är nöjd och glad, vet jag. Själv kan jag börja känna igen mig i det rastlösa, tycker inte om att göra ingenting...men det ska ju vara nyttigt ibland säger de lärde och vise...
Foto: från tradera

fredag 6 augusti 2010

Stopp i...


Örat, haha. Varje gång jag nyser eller snyter mig låter det som det knäpper i örat.Super irriterande, jag lovar. Så är det lugnt en timme eller så, och helt plötsligt knäpper det igen. Mellansonen åkte in med kompisar till festivalen, men vi bojkottade det tyckte bara det var lugna låtar/band i år. Visade sig att inte ens de stannade kvar utan ringde och sa att de satt i bussen på väg hem för att de hade inte vart så kul, bara ok.

Då kommer det nog vara bättre ikvälll med 90s avenue 20.00 och sven ingvars vid 21.00 Tyvärr rix fm tummen ner för fältet i år...

tisdag 3 augusti 2010

Sommar


Inser att sommaren springer förbi alldeles för fort. Bloggandet hinns knappt med. Man myser fikar och träffar på vänner och bekanta i ett rysligt tempo. Samtidigt som man är på resande fot och barnen är på diverse utflykter med camping och kanot paddling...det är redan augusti och snart tar alla kalasen vid...vi som skulle hiinna göra så mycket har knappt hunnit med hälften.

Makens semester är snart slut, inser då att vi redan haft två veckors ledighet tillsammans. Oj vad tiden rusar förbi oss när man börjar tänka efter, lika bra att sluta med det!
Hade velat se hur min systers pojke växer men nu är jag återigen förkyld eller allergisk, vill ju inte riskera att smitta med något men nyst och snorat och ögonen rinner...senaste två dagarna, jag ser för bedrövlig ut, men matchar vädret iallafall med alla fallande regndroppar...