miss_cat

miss_cat
missankatt

fredag 29 oktober 2010

Fredag

Skulle bli en "lugn" ledig dag med endast bilen inlämnad för service. Visade sig att alla tre barnen har ont i halsen och är nu hemma med förkylning vilket visade sig vara tur i oturen... För inlämningen som skulle ta någon timme visade sig ta hela dagen, hade de varit i skolan hade jag behövt vara hemma klockan ett. Klockan halv tre var den färdig. Under tiden fick jag gå till Ikea, citygross och ströva på hansa city. Barnen var underbara och fixade sig lunch mm. Väl hemma lagade jag tacos och har öst beröm över dem! Nu har jag ont i fötterna men det finns det ju fog för...
Gullungar!

torsdag 28 oktober 2010

Varit hos farbror doktorn...

Han tittade på öronen och sa att trumhinnorna såg bra ut men eftersom tidigare allergi prover visat negativt ville han ta fler prover. Fick kortison till den rinnande näsan, Har ju redan det för mina luftrör och lungor, men att leva med svullna slemhinnor är inget vidare. Fick andra allergitabletter, de bästa enligt honom. Och detta ska utvärderas om en månad sedan får vi se om de skickar mig vidare till öron näsa hals för utredning. Fallet jag hann med i måndags trodde han var ett blodtrycksfall eftersom jag hade suttit länge innan jag var på språng. Men inga ben skadade. Bad sjuksköterskan ta proverna (fler allergitester) i den redan blå armen så att den blir jämnare blå... Smurf-arm...=)

onsdag 27 oktober 2010

Ojojoj


Insåg nu att jag suttit i tre timmar och tittat på en cd om tvångsvård, bältesläggning mm. Men det är verkligen intressant. Vilken tur att det finns människor som gör filmer för att visa hur verkligheten faktiskt kan se ut...

Eldat för fullt här idag, kallt och ruggigt är det ute. Ska straxt hem till Rasmus och gosa lite. Han behöver ju lite gos han oxå!

Fick en läkartid imorgon så får vi se om de kan komma på ngn lösning av min kliande näsa och "stumma" öron...

tisdag 26 oktober 2010

Glee - One of Us ( FULL HQ STUDIO) w/ LYRICS

Tisdag

Haft 2 jobbiga dagar nu med utbildning från 08.30-16.30 båda dagarna. Blev inte bättre av att jag föll på ett övergångsställ mitt i en korsning mitt inne i centrum och bilar stannade för att kolla hur det gick (jag skäms ngt förskräckligt)Känns ju lite bättre att veta att jag gjorde detta redan som 6-åring enligt mamma=) Men typiskt mig väljer jag ju alltid ett ställe att landa på, nu var det vänster armbåge som tog största smällen och vänster knä tog lite granna.
Idag börjar det kännas som att jag har träningsvärk och blåmärkena börjar framträda lite mer...

Direkt efter hemfärden idag fick jag köra in till staden igen eftersom dottern skulle spela flöjt, men läraren var inte där i tid och jag som köpt en ny flöjt eftersom han sagt att det var en speciell modell hade köpt en som var för löst ställd, hade 10min på mig att springa till affären igen för att byta... PUST!!!

Så nu i skrivande stund börjar jag bli lite trött, för nu har jag fått uppdatera läxorna de hade i "min" skola för att läsa in det jag missade av de andras lektion när jag satt på den "arbetsrelaterade" utbildningen...

söndag 24 oktober 2010

Söndag

Nu blev bilden visst sne... men det blev en dag med många besök och mitt i allt bestämde vi oss för att riva väggen istället för ett fönster som vi hade tänkt öppna upp från början...
Sågspån överallt...
Mer arbete att göra imorgon, men nu är väggen nere så får vi se vad vi hinner imorgon oxå.
Hade som tur var förberett middag och fika för dagen idag så det klarade sig i stort sett självt. Men en hel del disk blev det, vi var ju faktiskt 13 st. Tur vi har diskmaskin=)

lördag 23 oktober 2010

Lördag!!!!

Varit på barnkalas idag, mitt kusinbarn William fyllde 4 år i onsdags men hade sitt kalas idag, denna underbart charmiga pojk:) En riktig spelevink!
Han föddes in i en tuff värld för fyra år sedan och nu är det vår uppgift att även visa att det finns många fina sidor. Vill ni veta mer kan ni läsa er till en hel del på denna sidan:
www.svenskadownforeningen.se eller http://www.fub.se/fakta/downssyndrom/
Detta är ju oxå på sätt och vis mitt jobb, träffar ju många ungdomar med olika handikapp och bekymmer. Nu ska vi myspysa och titta på film innan det åter är dags för snarkbädden och snussa.
Sov så gott! Imorgon är det en ny dag med nya äventyr som väntar...

fredag 22 oktober 2010

Fredag


Började tidigt på morgonen idag med att skrapa is, Uscha. Inge vidare. Sedan blev det ett par timmars schemaarbete för kommande 4 veckor.
Dottern hade en kompis med hem så efter skolan åkte vi till stadsbiblioteket och lånade böcker. Nu blir det läsa och spela spel som gäller.Bra med gratis lånespel...
Nu ska jag slappa och ta det lugnt Sov Gott!!!

torsdag 21 oktober 2010

Torsdag




En chock när man tittade ut genom fönstret i morse...Snö! Men det var bara att snöra på sig skorna och ut och vandra. Var en riktigt fin blå vinterhimmel som senare övergick i grått men nu i skrivande stund skiner solen igen. =)
Locket för öronen är kvar...svårt att höra ljud, allt liksom pulserar, funderade lite på att ringa vdc men väntar ett par dagar för att se om det går över av sig självt är ju ändå ledig i helgen.

Vill ni se ett knasigt avsnitt av grannfejden skall ni se detta, tänk att starta en stor fight ang en sten...: http://www.tv3play.se/play/234953/?autostart=true

onsdag 20 oktober 2010

Onsdag


Började min morgon med att köra dottern till skolan - köra är det inte för nära? Jo det är det men eftersom hon har idrott i nya delen och Ouzo ska till veterinären och vaccineras var det lättast att köra. Han skrek hela vägen dit men där åt han glatt deras kattmat och hem var han trött, för då var han tyst.

Vidare till simhallen 60 längder blev det idag, kände mig stark haha nä inte särskilt, vet inte om jag fått vatten i öronen känns som om jag hade vadd mellan öronen och huvudvärk när jag gick upp idag på morgonen men det släppte lite allteftersom men öron vaddet finns kvar.
Sedan åkte jag och veckohandlade så att jag kan vara ledig i helgen. Dottern kommer närsomhelst hem med en kompis, de skulle gå hem själva... Senare ikväll ska jag till jobbet vi ska ha en överraskningsfest för min arbetskamrat som går i pension den siste oktober.

tisdag 19 oktober 2010

Tisdag


Arbete på morgonen, skola på em och lite simning innan dess. Idag har jag knappt hunnit reflektera men känner mig ändå lugnare inombords. Igår var jag trött efter helgen men det känns bättre nu. I skolan har vi arbetat om ångest, men tyvärr känner jag nog att

jag hanterar just detta ämne ganska bra, eller bra och bra men har man själv upplevt ångest så får man ju använda erfarenheterna i arbetet...och vem har inte upplevt tvång? Stängde jag av kaffebryggaren? Kollade jag verkligen...Stress...känner att denna gången hanterar jag nog ämnet sedan får vi se nästa gång...

måndag 18 oktober 2010

måndag


Sitter och gör lite läxa...eller rättare sagt letade upp ett avsnitt om bipolär sjukdom som vi ska prata om i psykiatrin. Tror man kan lära sig en del av det andra kan berätta om hur det verkligen är från de som lever med det varje dag.


vet visserligen inte hur mycket jag tar in för det har varit en tuff helg men förhoppningsvis fastnar något och i famnen ligger en katt och snussar så gott och det är så avslappnande. Nu ska jag strax hämta dottern så får vi se vad som händer sedan?

lördag 16 oktober 2010

Jisses!!!


Redan lördag...fast egentligen är det ju så att jag tillbringat ett dygn på jobbet och nästa gång jag kommer sitta vid en dator är på måndag för jag jobbar ett dygnspass i morgon med...känns som att det kommer vara en trött person som ramlar hem här på måndag förmiddag.
Men nu är min underbara familj så söt, så när jag om hem fick jag en kopp kaffe och världens sötaste kattunge i knät som spann som ett reaplan, finns det något mer avslappnande?

torsdag 14 oktober 2010

Torsdag


Tog en promenix på morgonen, nu åter en blåsa på lilltån, sedan skulle jag återigen ringa om bilen. De bad att få ringa upp återigen vilket jag var lite tveksam till eftersom de aldrig ringde upp igår...
Strax dags att börja med maten för det är ju dans och skytte ikväll...det går undan om dagarna. Och kvällarna.. Justy nu tvingar dottern mig att lyssna på klassisk musik. Det gjorde de i skolan idag - Det är nyttigt!!!
Inte undra på att jag tryckte ner snoken psykiatri böckerna - börjar nästan bli lite orolig för mig själv...

onsdag 13 oktober 2010

Höstdag

Satt och kollade in veckans läsarbilder på barometern och hittade detta guldkorn. Varit och simmat i simhallen nu på morgonen och sedan bokat en tid för vaccinering av ouzo. Försökte även få tag i bilcentrum för service av bilen och byte till vinterdäck, lika bra att slå ihop allt när man ändå ska lämna ifrån sig den. Bara försöka tima in det med att jag jobbar en natt så jag inte behöver den för som tur är är det ju gångavstånd till jobbet sedan och då kan jag gå och hämta den när jag slutar.

tisdag 12 oktober 2010

Tisdag


Har aldrig sett på maken vilken "lugn" kattunge vi har här hemma som sover, myser och gullar och äter allt han kommer åt...matvrak:)
Jobbat på morgonen idag, hämtat store killen på em efter skolan och tro det eller ej psykiatrin känns ändå okej. Får lägga ribban på G så kommer jag förhoppningsvis att klara det.. Avslutning blir iallafall den 14/12 ett datum man lätt kommer ihåg, den 30/11 blir det slutprov...Så nu är det bara att ligga i...

måndag 11 oktober 2010

Måndag


En ny vecka återigen och skolan började alltför tidigt som vanligt tyckte dottern. Fick skrapa is från bilen idag. Första dagen med is och riktig kyla. Tänkte på något de sa på morgonradion/tvn tänk i andra länder tar de upp problem och krig, här i sverige klagar vi på kylan som om det vore ett nytt fenomen varje år och inte något som återkommer varje vinter.
Trasselsudd är så rackans söt...hur lång tid tror ni det går innan dottern tar med honom in på rummet och gosar efter skolaan idag?

söndag 10 oktober 2010

Söndag


Hemmet är invaderat av kärlek=)

Alla har smält för denna ljuviga ulltuss som vi döpt om till Ouzo. Men som synes är det två stycken som redan skapat sig ett eget band

Missan är inte helt övertygad att han ska tillhöra vår familj men han är accepterad på nåder Är hon tillräckligt trött morrar hon och fräser och sedan vänder hon sig om och går. Det blir en långsam invänjning av dessa två. Som tur var går det ju stänga av huset på mitten och vi är ju hemma en hel del.

Kommer bli många bilder på denna charmör framöver, dottern har nog tagit 200 bilder redan varav jag har fått radera hälften för att hon vill ha med sig ett foto till skolan imorgon.

Sprider vidare lite av kärleken till er där ute. Kramiz!

lördag 9 oktober 2010

Lördag

Här är de 15dagar, foto lånat av Ingela dahl.
Nu har vi hämtat ouzo. Första natten låg han och sov i vår säng. Vaknade vid tre av att han var kelig och ville bli klappad. Oj vad han spann! Missan är lite sur av att det kommit in en ny katt i våra liv. Men än så länge ligger hon mest och iakktar hans rörelser och så länge han är vid oss och låter henne vara så verkar det fungera...

fredag 8 oktober 2010


"Lär som om du skulle leva för evigt. Lev som om du skulle dö i morgon."
Ett citet från Gandhi, men nog så tänkvärt. Vissa dagar tänker man mer på det än andra.
Igår berättade dottern att en man som varit med och hjälpt barnen på skyttet och självklart oxå våra tre som varit/är med, och som alltid gjort en glad med sitt välkomnande och leende i hela ansiktet så ögonen strålar hade avlidit. De hade tänt ett minnesljus när hon kom dit igår. Detta gjorde att hon funderade mycket när vi pratade i telefonen, om vem som nu ska hjälpa, och om den andre ledaren att han också är gammal och vad händer om han också blir sjuk? Varför kan man inte alltid bota cancer? Man har ju mediciner mot annat?
Detta året har ju tyvärr handlat alltför mycket om döden som i många skeenden varit oss nära. Både vad gäller människor och djur. Och det gäller ju att få samtalen att bli naturliga för döden slipper vi aldrig ifrån..
Foto:Ingela Dahl

torsdag 7 oktober 2010

Torsdag

Tog en promenix på förmiddagen, har annars tillbringat lite mer tid i simhallen men eftersom sonens klass skulle dit idag tyckte jag att det var bättre att ta en promenix och röra på lite andra muskelgrupper så en vända runt travet blev det iallafall och sedan vidare till bo gård.

Köpte väldans billig skinka i affären, 1.31 eller 1.51...måste gjort något fel på prisinställningen?
Men tacksam för detta är ju jag för här äts det en del skinka på en vecka...

Nu har försäkringskassan återigen ringt hem till oss om en person som de vill ha råd om när det gäller ett återkrav. Hälsade vänligt men bestämt att de åter igen ringt jättefel och att jag är en privatperson men att jag gärna hjälper till i frågan om de får när det gäller tystnadsplikten? Det blir lustigt nog alltid väldigt tyst, sedan ber de om ursäkt och sedan att något i deras lista är fel... lustigt...tycker det blir märkligare och märkligare detta fenomen med försäkringskassan, de har nog snart jobbat bort sig själva...alla hamnar på socialförvaltningen i stället...något att fundera över...

Nu vidare till Hansa och byta dotterns nyköpta kofta som jag idag såg var trasig. Suck! Innan nattpasset börjar. Kommer bli skönt att ha en ledig helg att se fram emot och att ladda upp batterierna.

tisdag 5 oktober 2010

Fast Food Folk Song (at the Taco Bell Drive-Thru)

I helgen öppnar visst max här i staden, blev glad när jag hörde sången som min syster delat med sig av så slog mig tanken...tänk om någon skulle köra förbi på deras invigning och beställa på detta sätt. Vad skulle de göra? Tanken är kul tycker jag. Idag började jag tidigt att jobba. Åkte sedan och simmade och efter det hem för att tvätta. Suck, att det blir så mycket tvätt. Dottern ska hem till en kompis, så jag hämtar henne där kl 16.00 så hon hinner äta innan flöjten...

måndag 4 oktober 2010

Måndag


Stod på morgonen idag utanför dörren hos kommunal. 50st fick köpa biljetter till en bussresa till ullared i november. Och idag kunde både syster och jag stå i kö OCH åka i november, tro det eller ej. Åkte sedan vidare och simmade lite längder i simhallen. Nu väntar jag på att hon ska hämta sina pojkar och komma hit och fika. Dottern börjar känna sig stor, ville gå hem själv efter skolan idag. Hoppas att det går bra.
En annan av mina systrar sitter snart på ett flyg till Barcelona. Spännande, vi pratade lite på skype igår. Hoppas att få höra massor av roligheter när hon sedan kommer hem igen. Och nästa syster yster kommer ju "hem" nu på tisdag så det är som det ska vara, haha:)

söndag 3 oktober 2010

Söndag....

Kom hem från jobbet vid elva tiden idag jobbat själv ett dygn. Lite trött nu, var tvungen att tanka bilen och fixa lite jouice, passar ju bra att ta netto när man ändå är så nära. Gjorde lite snabb lunch och packade in oss i bilen för att hinna åka hem till ett par vänner och deras "små".
Tvättmaskinen har gått "varm" idag, jisses va tvätt det blev. Sonen som varit på läger och kom hem idag hade visserligen en maskin med sig oxå i väskan.
Blev sedan lite fläskfile och grönpepparsås till middag. Lyx!
Pratade med systeryster i Gävle genom skype nu innan hon åker ut i vida världen, får prata igen sedan när hon kommer hem igen. Men hoppas att de kommer få en helt underbart fantastisk vecka!

fredag 1 oktober 2010

Fredag

Nu är sotaren här och rackans vad det låter, kan tro att han river skorstenen... oj då nu kom han in igen. Tur han inte ser vad jag skriver nu när han är snäll och dammsugar upp efter sig:)
Ska snarrt iväg till jobbet, dags för arbetshelg igen. Sonen försov sig idag så fick snabbt köra in honom till stan för att sedan lämna dottern i skolan. Då är det tur att man ibland har lediga morgnar. Har känt ngt lustigt nu sedan i går kväll...som krypningar uppe på höger sida i huvudet, typ som ryckningar man kan få i ögat fast innanför skallbenet. Hoppas det snart går över för det känns som att jag håller på att bli tokig. Men veckorna går ju snabbt och snart är jag ledig igen...