miss_cat

miss_cat
missankatt

fredag 30 mars 2012

Fredag innan arbetshelg..

Vaken-natt här hemma. Orkade inte klättra upp mitt i natten och ta ner brandvarnaren som larmade att batteriet är på G att slut. Får skylla sig själv lite grann när man är lat...har köpt batterier så vi slipper lyssna på den inatt iaf. =)
Simhallen på morgonen idag, skönt att få en stund i bubblet innan det är dags för handling mm.
Snart kommer dottern hem och då ska vi ut och gå med en vännina och hennes dotter runt Ebbe och kolla in vårtecknen, vem vet kalvarna är kanske ute?
Sedan blir det ragger och fläsk som stått på önskelistan här hemma.
Önskar er alla en skön helg!

onsdag 28 mars 2012

Jobbvecka på G

Jobbade i måndagskväll, och natten till idag. Är inne i jobbarveckan med stort V. Många kvällar blir det. Förkylningen river på i halsen, näsan rinner men jag är fortfarande upprätt. Jobbigaste är att försöka sova då hostan kommer med kliet...

Var på mindfulness igår innan jobbet, avslappnande för själen. Och kul att träffa min "gamla" lärare. Passade sedan på att smita förbi apoteket. Lite alsolgel stod på listan då salubrin inte hjälper nämnvärt denna gång. Likadant varje år. Myggbetten jag fått är rena köttsåren och rackans vad de kliar. Men nu kunde jag jobba utan att se ut som om jag var kissnödig =)

Kalops till middagen idag, sedan blir det nog skoinköp inför våren...de växer barna...

Ha en bra dag alla där ute:)

lördag 24 mars 2012

Blåsippan ute i backarna står...

Förkylt, varit vaken största delen av natten inatt, inte skönt alls när man har ledig helg. River så in i vassen i halsen nu och sår efter att ha sovit med bafucin i munnen för att överhuvudtaget kunna slumra. Idag börjar hostan komma men det funkar att dricka desto mer vatten. Men inte ger vi upp för det nu när det är så fint väder.
Nä nu har vi fortsatt med rensa, klippa och städa i trädgården.
Tog en tur till Bauhaus med och köpte sågar, samt till stadsmissionen och fyllde på bokförrådet. 5 böcker för 10:- är inte särskilt dyrt. Jean M Auels sista bok är nu i min ägo. Ska passa på framöver att läsa den, har ju läst alla de andra.
Så nu hoppas vi på fortsatt fint väder i morgon med:)

tisdag 20 mars 2012

Tisdag

Snurrade till det så där som bara jag kan göra idag...Ringde en person med samma namn som en annan jag egentligen skulle till pga av en sak jag glömt.
Snacka om snopen när jag insåg att jag pratade med fel person. Men inget som inte har ngt gott med sig, nu blir nog fikastunden av ändå som vi pratat om:)

Dottern fortfarande febrig men inte 39 grader som det var igår, och det märks på humöret idag. Vad finns det att pyssla med? Kan jag ha det här? Hur gör jag med läxorna? Mm mm. Men det blir att vara hemma imorgon med, samt på torsdag då de har studiedag. Stora sonen har idag åkt på syrrans förkylning, inte uppskattat...:(

Är lite ofokuserad för tillfället men det får vara så, hoppas bara min omgivning har överseende...

söndag 18 mars 2012

Söndag

Har tillbringat större delen av fredagen och lördagen på jobbet så det är inte så jättemycket av det jag kan pränta ner mer än att tiden försvinner...
Kom hem till en förkyld dotter som är hängig och har ont i halsen så idag är det scooby doo filmer och ta det lugnt som gäller. Och vi som skulle åkt iväg till goa vänner, men det får bli en annan gång. Bara tråkigt att behöva ställa in...
Känner mig själv lite seg men det är nog för att man kommer hem och då slappnar av. Har lite blommor som skulle planterats och träd som skulle klippts men vädret är inte det roligaste för det heller..grått och regn..inte vad jag önskar precis.
Ha en fortsatt go söndag alla där ute!

torsdag 15 mars 2012

Carolina Wallin Pérez - Sanningen - Melodifestivalen 2012 (LIVE)



I huset ekar denna med min stämma som bakgrundssång. Som ni förstår är jag nu själv hemma och tar igen alla de missade låtarna i melodifestivalen för här hemma har gladiatorerna gällt. Igår kom golvet i köket på plats, så skönt att kunna laga mat där man ska för man är ju ändå beroende av vädret, är ju inte så skönt att stå på altanen och frysa i alla lägen.
Letade efter häftapparaten igår, kan tala om att nu är den tillbaka där den ska va. Vilken vanemänniska man är och jag har ju en föremåga att va lite överallt:)
Sitter och söker info på nätet, tänk va bra det är när man kan söka så mycket och få svar direkt.

Till exempel: Alla ålar föds i Sargassohavet, och alla ålar dör också (om de själva får välja) i Sargassohavet. Däremellan kan de ta sig så långt som hit till Sverige, och från havet till någon insjö. En ål kan leva upp till ett dygn på land. Förr i tiden var det vanligt att ha en ål i sin brunn, eftersom den åt upp grodor och annat oönskat som ramlade ner där.

Hoppas allt är bra med er där ute!

måndag 12 mars 2012

Städning...

...är inte så däringa jättekul, men det är inte rensning av rabatter heller, men ett måste...
så nu när solen var framme och hemmet är kaos blev det trädgårdsröjning istället.
Klippt lite här och lite där och allt ligger kvar på gräsmattan:)
Någon frivillig att plocka upp, för jag orkar inte mer nu?
Maten ska stå och puttra på altanen. Blir currygryta med wokgrönsaker och ris. Perfekt nu när man inte har något kök mer än två plattor på altanbordet, som man dessutom ska mota bort katterna från.
Och ska jag vara ärlig är jag nu lite trött i kroppen, precis som det ska vá =)
Så ut och njut i det fina vädret och spana in alla små under, själv hann jag se ett bi, en citronfjäril och tre nässelfjärilar, så nu är våren på G på riktigt!

söndag 11 mars 2012

Nu är det snart dags:)

...Att ut och lägga sig i den grönskande trädgården, men det kom ett litet projekt emellan...
Visade sig att vi nu ska lägga in ny köksmatta på köksgolvet och jag kan lova att det är ett ordnat kaos i vårt hem, kyl och frys står i vardagsrummet, spis står på altanen, men frågan är med disken för jag konstaterade att vi har ju inget diskställ, men som jag brukar säga, det mesta löser sig med tiden:)
Så imorgon blir det spackling, och ev läggning...
Häftigt är det iallafall att få se de udda mattorna som ligger i botten och vilka skarvningar de gjort, får lite tanken av Hur i hela friden tänkte de där? Skarva två gånger på 20cm? Snacka om felräknat...


lördag 10 mars 2012

Repetition Vallarna 2011


Detta ska dottern och jag tiittat på maken och de andra går på bio istället, de har lite olika intressen våra barn. Så nu tittar hon på mor till salu bara för att vara uppdaterad:)
Igår var vi och firade syster och hennes pojkar, tänk att de börjar bli så stora. Skol-time nästa, det var ju inte länge sedan de tultade omkring...nu dags att göra pasta sallad, perfekt när alla ska ut på äventyr och äter vid olika tillfällen!:)

måndag 5 mars 2012

Har försökt lägga upp inlägg.

Via mobilen men det har inte velat hänga med riktigt. Jobbat har jag ju som vanligt gjort men nu e det kalas på löpande band med:)
Massor av känningar fyller ju år nu. I Lördags grattade vi en 20åring, gisses var tar tiden vägen? Han var ju liten nyss och nu kan man föra dialoger:)
Lillasyster fyller år idag, det ska vi också fira såklart!
Har tillbringaat morgonen först på jobbet och sedan i simhallen. Gisses vilken vardagslyx det är när man efter ett avslutat simpass kan sätta sig i en varm bubbelpool och sedan in i bastun.


Nja nu får jag välan gå och ta tvätt och disk, undrar var allt kommer ifrån? Så jag slipper det ikväll. Har en såndär känsla av att jag glömt ngt eller att det är ngt, jobbigt, går liksom inte släppa den...Är det någon som är rastlös så får ni gärna städa i vår trädgård, ligger massa nersågade körsbärsgrenar och lite äppelgrenar där nu...och mer kommer det att bli...

torsdag 1 mars 2012

Your Song



Trött idag och lite ont i kroppen, men tror det är för att jag varit ledig efter ett par mastodontpass. Ingen tid att vila då, utan det kommer som muskelvärk idag istället.
Slutade med att jag zappade på Tvn och kom åt Tv4film. Insåg att jag gick runt och sjöng på denna underbara sång som gör hela filmen...även om inledningen kan få en att fundera på vad det är man tittar på egentligen? :)
Ja lite deja vu...
Men man behöver sjunga lite ibland, och som tur var är ingen hemma och hör på...
Vad händer det annars idag?
Jaa ni, gäsp, gäsp...tror minsann det var dans i em efter en veckas sportlov(gissa om det är en tjej som längtar)
Ha en fortsatt bra dag alla där ute!