miss_cat

miss_cat
missankatt

onsdag 31 oktober 2012

Stopp!!!

Igen!!! Så nu har slambilen varit här och spolat igen. Jag jobbade, hämtade sonen i rockneby, mat i bilen, lunch med spralliga tjejer, lånat böcker på biblioteket, mat i bilen igen, middag, katt till veterinären för vaccination. Snart mat igen och inatt ska sonen och en vän hämtas på stan...pubrunda...tror jag kommer sova vaggan innan morgondagens lika späckade schema tar vid.  Tur vi fick vila på den härliga båtresan :-)




tisdag 30 oktober 2012

Så!

Idag var det återbesök hos dietisten, mer protein ska jag få i mig...frågan är hur? Förövrigt så var allt ok förutom att jobba på med vattnet.
Lite kul att se skillnaden då vågen mäter fett/ vatten/ kcal/ bmi mm. Hade bara tappat fett och nästan ingen muskelmassa. Bra för mig!


fredag 26 oktober 2012

Hämtade ut vinsten

Från Hemtex till stora sonen. Visade sig att.det blev en leksak till katterna med. Såret i sidan vätskar sig idag, var visst större än vi anade. 7cm enligt maken som mätte med timstock. Har sin egna humor han...



torsdag 25 oktober 2012

Dagens oförväntade..

Fem stygn och två strips på höger sida. Skulle på bedömning av mitt märke idag och läkaren säger att den tar vi bort nu. Så nu är den på väg till lab för bedömning. Borttagning av stygn om 12 dagar och ska ta det lite lugnt med högersidan, inga sträckningar och så idag. Det där med timing tillhör nog inte mina starka sidor...
Så nu kommer jag få fem ärr från ena midjan till dem andra, ingen kan komma att säga att det inte är estetiskt iallafall ;-)
Nu börjar bedövningen släppa. Inget vidare kan jag tala om och vad ska jag nu ha för byxor?


måndag 22 oktober 2012

Frukost?

Innan frukost ser tablettintaget ut så här...och då kan jag för närvarande inte ta min astma medicin pga att kortison nivån kunde bli för hög i kroppen. Men ta i trä, tagit allergitabletten två gånger när näsan runnit och Bricanylen en gång på den här tiden. Symbicorten är ajjabajja!. Om ca tre veckor slutar jag med ena tabletten och får då använda dem igen. Tur det inte är så kallt än för då brukar ju inte halsen och lungorna må så bra.

Igår åt jag korv till lunch, utan bröd visserligen, men ändå. Och till middag blev det raggmunk och fläsk med lingonsylt(lågkalori) och jag kunde äta det med. Åh blev så glad, hade förväntat mig att det skulle vara en lurig maträtt men mindre fett och fläsket tillagat i ugnen gjorde nog susen.
Så nu vet ni hur min frukost ser ut...och hur varje middag med "ny" mat är en test...

Sedan blev det en härlig höstpromenad i det vackra vädret.
Hoppas ni också passade på att njuta i de ljuva solstrålarna.


fredag 19 oktober 2012

Mycket om djur och djurparker...

Denna veckan och det tycker jag är toppen att de belyser alla större parker hur djurhållningen efterlevs i respektive park. För visst är det så att vi alltid har faschinerats av de vilda djuren.
Mina katter ligger förnärvarande utspridda lite överallt, någon på altanen, någon i sängen...
Arbetsveckan har rullat på förutom att jag helt glömde bort när jag började igår så jag var där en timme tidigare, som tur var åt det positiva hållet.
Köpt räkor, kräftstjärtar, kyckling och skinka till lunch idag så får vi se vad magen tycker?
Bokat en tid för bedömning av ett födelsemärke som jag önskar att de tar bort, sitter precis i midjan och kliar och irriterar. Visade sig att sedan gör dom det inte förrän vdc är färdigrenoverad, typ i november någongång. Så det blir att vänta ett tag.
Ikväll Discodags för dottra och kompisarna, blir att platta, locka, våffla håret och sminka sig mm.
Lär bli livat.
Ha det gott därute, det tänker jag ha!

måndag 15 oktober 2012

Måndag!

Känns ju inte som det här var igår precis, nu när regnet öser ner och har gjort så hela dagen. Helgen har gått bra, men liite lurigt med maten. Men det kan ju bara bli bättre!

Tog och satte igång en gryta med rotmos på spisen, luktar i hela huset nu. Är riktig höstmat enligt mig. Åh vad jag blir sugen!

Haft besök på fm och nu är det bara att vänta och se vad kvällen bär på för överraskningar? Något som inte är en överraskning är att det är dags att ta tag i tvätten.

Tjolahopp!!

lördag 13 oktober 2012

Lördag

http://instagr.am/p/QuWfLTHXeI/
Kom hem efter en arbetsnatt och tog en runda till stan. Sedan hem och laga porterstek...tre hungriga katter slåss om att vara närmast. Men innan det var klart gick det bra att päsa...

fredag 12 oktober 2012

Nu är det dags!

Att börja jobba igen. Får se hur det går med mat och dryck, men det ska nog fungera. Skönt att få in lite rutiner igen men tråkigt att inte har all denna tid om eftermiddagarna och kvällarna med familjen, kunna följa med på aktiviteter och vara hemma när de kommer från skolan. Har ju märkt att det uppskattas=)

När jag lämnade syster vid flyget igår ringde jag upp vdc. Precis när hon hoppat ur ringde de upp. Blev förvånad när sköterskan sa -Hur snabbt kan du vara här?
-Ja jag är vid flyget nu, om tio minuter kanske?
-Ja men då bokar jag dig då.
Visade sig att det var hon som skrev ut medicinen för tungan förra gången och eftersom flaskan är slut och tungan likadan undrade ju jag om jag ska köra en hel månad till, vilket hon inte tyckte.
Så nu är det tabletter istället, får se hur magen/kroppen reagerar på dessa. Det finns ju inga tester när det gäller sådant här och läkaren bara tittade ner i halsen och sa att den var fin(tur det, hade inte kunnat äta annars ju, nu är det bara smaksinnet som är vajsing) sedan undrade han mest om hur operationen fungerat, om jag hade positiva eller negativa känslor efteråt. Lät nästan som om han ville veta om det var något han kunde rekommendera andra att göra?
Ja alltid kul att kunna vara någons referens, men vill poängtera för de som läser denna att det gäller att vara motiverad, för vissa saker kanske du aldrig mer kan äta. Och man kan ju inte be andra att sluta bara för att du själv inte kan.

Så, nu dags att tvätta och fylla på vätskedepåerna.

Ha en toppendag därute och glöm inte dricka vatten!

torsdag 11 oktober 2012

Gårdagskvällen

Avlöpte väldans harmoniskt på Waynes Coffee inne i city. Bad om en liten kopp och fick denna bjässe, dottern tog en muffins och orkade inte äta upp hela, tränade på detdär med doggybag, så resten fick följa med i väskan. ( inte kaffet dock, hade varit korkat). Trevligt att bara sitta och prata, hela övervåningen själva var ju inte heller fel :-D.
Idag reser två av systra mi "hem" igen, det går tyvärr alldeles för fort när de är "hemhemma". Får ta tillvara på tiden så gott det går. Själv tar jag tag i tvätt mm. Då det imorgon är dags att börja jobba igen. Kör systra mi till flyget och sedan dans, och däremellan ska maten klämmas in. Fullt ös, med andra ord.
Hoppas ni alla får en solskens dag!


onsdag 10 oktober 2012

4 veckor idag.

Och vad passar bättre än att fira dessa fyra veckor på mitt "nya" liv med att för andra dagen i rad "trava" runt travet =)
Idag var det visserligen lite kallt, men vad gör väl det när solen skiner?
Igår började det ösregna när jag kommit halvvägs, var ju inte läge att vända lixom, lika långt tillbaka. Så jackan hade inte ens torkat i gårkväll. Uscha, fick lite jackpanik där helt plötsligt för vem vill åka in till stan med en blöt jacka?
Inser dock att vissa kläder börjar bli lite stora, så igår åkte första tröjan in i kaminen och fick skänka mig lite värme istället. (för frusen är jag nuförtiden, mer än vanligt) Blir att införskaffa lite nya varma goa tröjor med tiden. Än så länge klarar jag mig med de varma filtarna i soffan.
Ser nu fram emot en trevlig kväll och hoppas ni gör detsamma!

måndag 8 oktober 2012

Helgen full:

                                       Av goa barn och härliga systrar!!!
Det tenderar dock att bli lite livat emellanåt =) Me like!!
Mycket fika och god mat, precis som det ska vara. Tyvärr tar ju dagarna slut alldeles för fort, skulle i vissa lägen önska att de varade lite längre när det väl inträffar.
Har lyckats radera alla foton på mobilen, och all musik, Klump! Som maken sa hur i hela friden lyckades du med det? Jag vet inte riktigt, bara tryckte på JA? Så nu blir det lite gamla foton igen.
Dottern har studiedag idag hon och kompisen är redan igång och va´ och city(biljetter till ullared), hansa(alla butiker med tjejkläder) och citygross har vi oxå hunnit med. Ja det blir nog fullt upp idag med...
Så ska vi ju hinna med mat däremellan. Idag testas pyttipanna, alltid spännande och se om det fungerar?
Hoppsansa hoppas det blir en solskensdag!

torsdag 4 oktober 2012

Hade oxå behövt...

..Lite vatten i en puckel att ta till vid behov, men det får gå ändå...Smutta, smutta, smutta, tur ica har vattenflaskorna med drickkork, slank ner en till i vagnen när jag var och handlade i morse, perfekt att ha med då dottern dansar i eftermiddag(så nu vet ni vad jag gör när jag sitter där utanför).

Idag blir det kyckling och ris till lunch(rester sedan i förrgår) och potatis och lax till middag. Har inte riktigt kommit underfund med portionsstorleken jag kan äta men köpte små plast-burkar att kunna ha med till jobbet. Visade sig att den räckte till två mål igår. 
Lite jobbigt när jag inte riktigt känner varken hunger eller mättnad än(men det kommer med tiden). Dumpar väldigt lätt så man är ju extra försiktig måste erkännas.
Men knäckebröd fungerar nu och det är ju ett plus i kanten för det är ju lätt att ha med sig.

Undrar om det finns någon proteinbar man kan ha med i väskan också? Fast det vågar jag inte testa riktigt än. Men om någon vet så får ni gärna skriva en liten kommentar om vilken sort, även vad gäller typ shaker. För när jag frågade på apoteket vågade de inte svara på om man kan äta tex. modifast bars eller shaker längre? Hade ju alltid det innan för det var så bra att ta till och håller ju dessutom länge i väskan.

Sista dagen jag passar Casso med så nu är det ingen risk (förhoppningsvis) att jag sätter igång fler larm, men visst, kan ju ingenting garantera!

tisdag 2 oktober 2012

Tisdag

Pratat med chefen idag, börjar ju dra ihop sig mot arbetsdax nu, nästa fredag sätter testen igång på allvar. Matlådor ska med, finns inte så mycket tid och går inte att ta det lilla lugna som det ändå gör när man är hemma. 
Igår var jag med om ngt otäckt, jag tyckte jag mådde jättebra på förmiddagen, men efter att jag ätit lunch (samma som middagen i förrgår) mådde jag jättedåligt och kunde inte resa mig upp pga svimmningskänslor. Men efter nyponsoppan vid två var det bra igen. Funderade på om det kan vara järnbrist i kombination med lågt blodtryck (101/65) som det låg på nu sist när vi kollade i helgen då det också snurrade litegrand bara jag reste mig upp. 
Har fått en tiggare nedanför stolen när jag äter, Ouzo har kommit på att det mesta jag äter är gott så nu gäller det att vakta både tallrik och bestick för rätt var det är kommer det en tass farande för att fånga sitt byte...min mat!
Börjat rensa ut bland skorna, dags att stoppa undan sommaren...eller kommer det en solhelg till?

måndag 1 oktober 2012

Rena partyhösten

Nästa helg kör vi ju på grekiskt tema, mums. Och lördagsmys i vits sand. Sedan 80-talsfest på båten och sedan i november Ol'e gissar på spanskt med Peter Glyt. Fick frågan om matallergier när det gällde bokningen, så jag sa att jag inte tål grädde och socker, blir spännande att se vad de hittar på för efterätt för det är ju den som är gräddig, kollade menyn på partykompaniets hemsida, lät riktigt mumsigt. Fått försöka ordna lite ledigt dem helgen bara, allt verkar hamna på mina arbetshelger tyvärr. Idag blir det att följa matrutinerna, blev lite sisådär med maten igår och det känns idag. Men ut på promenad kom vi iaf. Kollade in lite stenålderslämningar för maken ville gå lite nya vägar. Varit ute en sväng redan, men inte alls så skönt som igår. Nu dags för ett ägg. ;-) Hoppas ni också får äggstra kul i höst!