miss_cat

miss_cat
missankatt

tisdag 30 april 2013

Fynd =)

Fick sällskap i affären idag av en liten sädesärla.
Försökte nog hitta fågelmaten som är svårfunnen så här års..

Själv hittade jag en rabattapp: Klippster som hade 50% på en vara på jysk. Och vi som velat ha ett litet "gammaldags men ändå nytt" cafe set vid dammen. Som dessutom ska vara lätt att bära undan när man klipper gräset. Kan ju inte bättre bli, eller hur?
Samtidigt reade de ut soffborden och vilken tur att vi inte hade köpt något för nu hittade jag ett rullbart i rundat glas där man kan skjuta in det mindre bordet under det stora.
Ska ju vara praktiskt men ta liten plats.
Hoppas nu att det kommer bli som jag vill =)

tisdag 23 april 2013

Tycker minsann

Någon ser lite sugen ut. Kunde inte låter bli att sätta den i vad och lukta lite på den.. Förövrigt jobbat, varit på möte, hämtat blockad skyltar. Hoppas dock att de inte behövs. Gjort knäckebröd och snart flöjt. En helt vanlig dag med andra ord @-}--


måndag 22 april 2013

Helg!

Trädgårdsröj, hjärtebesök, gofika...promenad, solsken, blommor och småfåglar i arbete.
En stadsrunda, kinamat/McDonalds, grillat med potatisgratäng och blåbärspaj.
Och soffhäng på kvällarna.
En väl spenderad helg...
Nu dags för en ny vecka.
Passa på att se allt det vackra runt omkring oss nu som tittar fram med ljuset :-)


lördag 20 april 2013

Trädgårdsröj, vårtecken och väldigt lokal storm..

Senaste dagarna har solen kommit fram och gräset börjar spira, direkt kommer känslan av att rensa rabatterna klippa buskarna, ställa fram trädgårdsmöblerna och piffa till det lite.
Lyckades fylla trädgårdstunnan på en dag, som tur var tömde de den direkt så nu kan jag röja lite till. Men det får allt vänta en dag till då vår granne tycker om att elda sina grenar och gör att vi inte ens kan sitta ute idag. Fy skäms!
Nyckelpigorna börjar vakna, citronfjärilar har flygt runt omkring och vårblommorna tittar fram. Men så kom en lokal vårstorm och hela paviljongen flög runt och tog med sig fasadflaggan så nu blir det att skruva fast en ny. Naturens krafter är starka när de sätter igång.
Altanen är uppfräschad med ny vaxduk på kökssoffan så nu kan man ligga och känna sig som kronblom därute om man vill, eller sätta sig i ägget med en go´bok och bara vara. Vann ett presentkort på dimoda så när det dyker upp ska jag se om de har ngt trevligt till altanen som jag aldrig skulle köpt själv. =)
Nu blir det att ta upp alla jordgubbsplantor och förnya jorden och sätta i sticklingar och kasta de gamla plantorna så vi får jordgubbar ett par år till men först äta och sedan in till stan och fixa jord så vi kan påbörja jobbet på "riktigt" imorgon.
Så njut av dagen!

torsdag 18 april 2013

Ouzo

Håller ställningen...
Allt är lugnt...
Just nu iallafall :-)


tisdag 16 april 2013

Vårtecken.

Maken har fyllt år, tussilagon tittar fram, snön försvinner. Trädgårdsmöblerna flyttar ut i trädgården, barnen är ute och en dag i solskenets strålar. Ja nu går vi mot ljusare tider och de lediga timmarna går åt till trädgårdsröj...


måndag 8 april 2013

Dags att sätta igång...

.. Vintern har ju varit lång men nu när solen börjar titta fram inser jag att det går snabbt till maj. =)
Och eftersom vi har en "familjeaktivitet" planerad då så är det ju bara ut och röra på sig som gäller. Dansa 1h har ju funkat, om jag äter och dricker bra vill säga.
"små" promenader med familjen på helgen har ju också funkat. Så idag efter frukosten så åkte skorna på och första rundan är avklarad. Kände mig lite ensam en bit på vägen så då skickade jag ett mess till mammis och ja hon var hemma. Jag hade mina planer på att ta ica först innan jag skulle hem till henne, men ack så nervöst och snopet när plånboken inte låg i jackfickan?
Blev en riktigt snabb promenad hem vill jag lova!
Men så skönt, plånboken låg på hallbänken. Virriga jag.
Fick en ny favoritlåt längs vägen:
http://www.youtube.com/watch?v=RBumgq5yVrA
Så nu laddar jag inför ett dygnspass. Slutar 14:30 imorgon så det är ett par timmar framöver.
Men familjen är ju sysselsatta med skola, dans mm. Håller tummarna att hon kan vara med lite på dansen trots värktabletterna hon tar för handen. Ville ju anmäla sig till danstävlingen i maj och det är ju lite surt om hon inte hinner träna.
Så hoppas nu att ni passar på att njuta av vädret, man vet ju aldrig när det vänder =)

torsdag 4 april 2013

En händelserik dag på Leos lekland

Hade kul med mostrarna/systrarna. Åkte och klättrade både här och där men slutade med ett besök på vårdcentralen och ytterligare en stukning..


tisdag 2 april 2013

SÅ...

Har ännu en 70-timmars arbetsvecka gått och jag överlevde denna med. Skönt!
Men visst saknade jag  familjen och syskonen en del i påsk. Alltid tungt att inte kunna vara med dem, men igår hade vi äggajakt och porterstek här hemma, gick runt ebbetorp och kollade på kalvarna som njöt i solen(utanför staketet) och idag arbetade jag en kort tur så vi hann cykla iväg på gofika en sväng. Och nu i skrivande stund är dottern hos en kompis och leker..hm..är som det numera heter...det är skönt att kunna vara hemma lite när de har lov och är hemma från skolan, bara ha det där lilla extra att finnas till.
Idag vann jag en ryggmassage i Rinkabyholm på hudvårdsklinik söder. Tänkte ringa och boka in en tid framöver, gu så gott att få ryggen utsträckt. Blir en ny och troligtvis välbehövlig upplevelse =)
Tänkte på denna jag läste idag:
Dagens citat

"Sanningen är en sällsynt rätt. Kommer den på bordet kan ingen smälta den."
Visst finns det mycket sanning i den?
Passa nu på att njuta av solen, det tänker jag göra!