Att lägga upp en bild på denna goda kaka! Hallon och citron cheesecake
250 g digestive
100 g smält smör
´
Fyllning: 400g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
2 ägg
1st riven citronskal
3dl hallon
50g vit choklad
3dl cremefraishe
3msk strösocker
Garnering: 1 näve hallon
Blanda kex och smör i matberedare, tryck ut smeten i en rund form med avtagbara kanter. Låt vila 30 min i kylen.
Sätt ugnen på 175 grader och grädda i mitten av ugnen 5min ca.
Vispa ost, ägg, socker och citronskal, rör sedan i hallon, (vi mixade dem med), grädda i nedre delen 25-30min.
Smält chokladen i vattenbad och rör ner i creme fraishen och sockret. Bred över kakan 5-6min till och låt sedan kakan svala, lägg i frysen över natten. Garnera med hallon. Tänk på att ta fram en liten stund innan servering, annars är den jättehård...men fortfarande lika god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar