miss_cat

miss_cat
missankatt

torsdag 19 mars 2009

Idag luktar det gott här hemma=), men inte ute...

Idag började jag återigen tidigt det är lustigt hur varierande en vecka kan se ut från en annan. Idag har lillflickan med en kompis hem så då hinner man få lite tid över till att tex baka, så ikväll blir det ett glatt gäng som fikar på kvällsfikat, de är ju inte speciellt bröd-glada någon av dem...



Igår var alla ute i trädgården och drog sitt strå till stacken så nu luktar det bjäk i trädgårdskomposten - gissa om jag blev glad när jag läste att de tömmer trädgårds avfallet 1e April för det luktar inte gott...hade haft fallf rukt i ett fruset vattenspann över vintern.. prova inte detta!



Nu är nästan alla växter nerklippta iallfall, så nu får det börja växa! Ska försöka plantera sommarlökarna nästa vecka.






Foto och recept från milda:
Muffins
Tillagningstid: 20-40 min

Svårhetsgrad: Lätt
8 st

Ingredienser

2 ägg
2 dl strösocker
1 dl soya mjölk
3/4 dl Milda flytande margarin
3 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Instruktioner
1. Sätt ugnen på 225°C.2. Vispa ägg och socker pösigt, antingen för hand 3-4 minuter eller kortare tid med elvisp.3. Mät upp mjölken och rör ner den i äggsmeten tillsammans med margarinet. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål. Rör i mjölblandningen försiktigt så att den invispade luften i ägg-sockersmeten inte försvinner. Alltför kraftig omrörning kan göra att muffinsen blir sega. 5. Häll smeten i formarna. Vissa muffinsformar kan behöva smörjas.8. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 10 minuter.Smeten räckte till 8 mellanstora muffins.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar